«Я не розраховую на захмарні рейтинги. Але це слова і музика, від яких по тілу біжать мурахи», – композитор Андрій Підлужний розповів про зйомки свого нового кліпу «Падаючи на сніг»

Опубліковано:
20 Лютого, 2019

Вже незабаром у березні гурт «Нічлава» розпочне масштабні зйомки музичного кіно-кліпу під назвою «Падаючи на сніг». Композитор розповів TeNews про те, як народилась пісня і поділився планами щодо грандіозної роботи, яка чекає творчу команду.

За його словами, першою піснею Андрія Підлужного про війну, тоді ще Другу світову, була композиція «Мертвий солдат», створена у 1993 році. Це пісня-роздуми, в якій композитор вилив сум за своїми дідусями, які загинули у Другій світовій війні.

«На жаль, я їх ніколи не бачив, але чув розповіді про них від бабусі, до якої в дитинстві я дуже любив приїздити. Дивлячись художні фільми про війну, коли дідусі ветерани показували свої нагороди, ділилися спогадами про воєнні будні, я думав про своїх… Тому, що я цього всього не мав. І спілкування з ними мені дуже не вистачало… Я обожнював дивовижні розповіді про війну моєї бабусі, яка пам’ятала усе до дрібниць. Від неї я дізнався, що мирне населення не боялось німців, вони боялись росіян, які приходили, грабували, відбирали одяг і їжу, гвалтували і вбивали звичайних людей. Ця суто споконвічна поведінка московитів триває і по цей день! Нічого власного – вкрасти речі, одяг, історію, цинічно брехати, вбивати ну і дудлити горілку…» – розповідає Андрій.

Колись, в далекому 2007 році, музикант записав разом із Сашком Положинським пісню «Не кажучи нікому», у кліпі одну з ролей, вбитого повстанця зіграв Віктор Гурняк (псевдо «Гарт», «Гартік», позивний в Айдарі «Олігарх»), який згодом загинув (о 10:10 ранку 19 жовтня 2014 від мінометного снаряду), коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов’яносербського району Луганської області.

І, хоч, дякуючи нашим солдатам, ми, живемо поки на мирних територіях, нинішня неоголошена гібридна війна зачіпає кожного українця. Саме особисті переживання та емоції Андрія Підлужного вилились пісню «Падаючи на сніг». Майбутній кліп до композиції буде засновано на реальних подіях, трагічних і героїчних водночас. Це пісня-присвята пам’яті військовослужбовців 44-ої окремої артилерійської бригади.

Як розповів композитор: «Із військовими із 44 артилерійської бригади ми дуже здружились. Це реальна військова сила, саме завдяки нашим хлопцям у 2014 році вдалось зупинити ворога на російському кордоні з Україною. І, спілкуючись з ними, маючи вже готову пісню і сюжет кліпу, я дізнався, що справді була така історія. 29 січня 2015 року військові із цієї бригади потрапили у засідку. Який час вони чинили опір, але сили були нерівні.».

До зйомок кіно-кліпу залучать акторів, спортсменів, бойових офіцерів. Це Сашко Алексєєв, Роман Мельник (позивний Мамонт), Віталій Луцишин (Позивний Соба), Юля Шкугра, Ігор Хомко, а також Народний Артист України Гриць Драпак. Відомого гумориста для зйомок у кліпі Андрій Підлужний обрав недарма. На його думку, Гриць Драпак – не лише комедійний, а й чудовий драматичний актор, який володіє неповторним глибоким голосом. І він це довів, озвучуючи за кадром попередню роботу композитора – «Вовки». Режисером кліпу буде  тернополянин Іван Ясній, відомий за програмою «Галопом по Європі» з Ігорем Пелихом, а також фільмом «Міф». Допомагатиме йому наш відомий земляк режисер Віталій Дуда.

Зйомки кліпу відбуватимуться на Рівненькому полігоні. Зброя буде навчальною, а от бойова техніка – справжньою. Андрій Підлужний прагне, щоб відеоряд був максимально наближеним до реальності. «Там будуть танки, бойові машини «Штурм», гармати «Рапіра» та «Геоцинт». Усі інтершуми будуть справжніми. Я принципово не хотів вікористовувати готовий відеоряд. Зйомки обіцяють бути складними. І ми хочемо їх зробити максимально якісними» – зазначив музикант.

Крім Андрія Підлужного, у кліпі буде ще один співак, ім’я якого поки не розголошують. «Усі, хто слідкує за моєю творчістю, матимуть змогу виграти приз, якщо вгадають, хто ж буде цим таємним артистом-інкогніто. Про це я повідомлю згодом на своїй сторінці у соцмережах» – каже музикант.

А 20 лютого відбудеться перший етап, грандіозна фотосесія під патронатом одного з накращих фотографів України Taras Yordan F2_studio.

«Я не розраховую на захмарні рейтинги пісні. Але це слова і музика, від яких біжать по тілу мурахи», – ділиться передчуттями Андрій.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кліп, #музика, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підлужний, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: