Безпекова конференція у Мюнхені: говорили про газ і про війну?

Опубліковано:
19 Лютого, 2019

На вихідних у Мюнхені пройшов «Український ланч». Подія відбувається третій рік. Проходить вона в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, де обговорюють найбільш гострі питання та світові проблеми.

Українські політики Анатолій Гриценко та Юлія Тимошенко використали захід як привід поспілкуватися з представниками міжнародних інституцій і європейськими та американськими політиками.

Анатолій Гриценко у своїй доповіді багато приділяв уваги зовнішній політиці. Говорив про позитив від закріплення у Конституції шляху до ЄС і НАТО. Згадав також про те, що він проти «клоунади», що багато ким було сприйнято як натяк на ще одного рейтингового кандидата, який у Мюнхен не приїхав.

Юлія Тимошенко обговорила з Куртом Волкером вирішення конфлікту на Донбасі за формулою «Будапешт плюс». Поряд із безпековими викликами в своєму виступі на зустрічах в рамках конференції робила наголос на соціальних питаннях.

Найцікавішим моментом, певно, є те, що Юлія Тимошенко обговорила зменшення ціни на газ для українців із Крістін Лагард, Директором-розпорядником МВФ. Таким чином, Тимошенко продемонструвала, що її механізм зменшення тарифів є реальним, його готові обговорювати міжнародні партнери.

«Я не дозволю нікому брати ціни на газ монопольні, неринкові, які затверджені не ринком, а урядом, які мають 300% рентабельності. В той час, коли українці мають сьогодні середню заробітну плату 300 доларів на місяць і середню пенсію десь на рівні 65 доларів на місяць. І тому все буде збалансовано, галузь газова буде абсолютно прибутковою, навіть в цьому не сумнівайтеся», – заявила Юлія Тимошенко.

В цілому, висновки з події можна зробити такі. Західні партнери позитивно сприймають бажання України про вступ у НАТО і ЄС. Проте саме українці мають розбудувати свою державу так, щоб відповідати цим стандартам. А до кандидатів у президенти з’являється ще одна вимога – не просто виконувати поради міжнародних партнерів, але і розповідати їм про реальну соціальну ситуацію в країні. Самі ж очільники західних країн готові бачити нового президента України.

Петро Охотін, політолог

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мюнхен, #тимошенко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: