У педагогічному коледжі Чорткова виявили порушень на 700 тис. грн

16.02.2019 22:43   Джерело: Терен
Опубліковано : Настя Острозька

Фахівці Держаудитслужби в Тернопільській області провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Олександра Барвінського за період з грудня 2015 року по листопад 2018 року та виявили фінансових порушень на загальну суму 681,7 тис. грн, повідомляє сайт Терен.

Перевірка встановила, що за ремонт приміщення гаражів педколедж переплатив майже 200 тисяч, а ще більше 20 тисяч – за ремонт майстерні. Також виявили незаконні витрати на оплату праці, оплату комунальних послуг, спожитих орендарем загалом на 18 тис. грн, недостачі майна становлять 4,2 тис. грн.

Окрім того, аудитори виявили, що шестеро випускників коледжу 2016 року, які навчалися за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю та отримали адресну
грошову допомогу, не відпрацювали в школах три роки, не повідомили про факт звільнення та не повернули на рахунок навчального закладу 43,5 тис. грн.

Через неправильно застосований індекс інфляції коледж недоотримав за орендну плату 6,4 тис. грн. Окрім цього, на утримання понаднормативних посад використано 390,7 тис. грн коштів обласного бюджету.

За порушення законодавства з фінансових питань три посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі