Чергове стихійне звалище утворилося на «Новому світі» (Фото)

16.02.2019 16:43   Джерело: komun.te.ua
Опубліковано : Настя Острозька

Невідомими особами, ймовірно жителями приватного сектору, поблизу новобудови на “Новому світі” було створене чергове стихійне звалище. Днями воно було ліквідоване забудівником, прибирання території здійснили працівники ТОВ “Коменрго Тернопіль”, яке обслуговує будинки неподалік. Втім, проблему це не вирішило, адже недобросовісні тернополяни продовжують складувати свої відходи у невідведених для цього місцях.

Як зазначає спеціаліст відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Оксана Ілліч, таке явище є порушенням «Правил благоустрою м. Тернопіль».

– Поява схожих стихійних сміттєзвалищ не є наслідком бездіяльності комунальних підприємств, а, навпаки, свідчать про низький рівень культури у деяких тернополян, каже фахівець. – Закликаємо тернополян реагувати на подібні дії з боку недобросовісних містян, які здійснюють викидання побутових відходів у невідведених для цього місцях та викликати (у разі фіксації особи порушника) представників патрульної чи муніципальної поліції. Просимо тернополян бути совісними і не викидати свої відходи у невідведених місцях, а хто ще не уклав угод на вивезення ТПВ – зробити це, щоб уникнути відповідальності. ромадяни часто забувають про згубні наслідки стихійного накопичення відходів для екології. А якої думки про наше місто пасажири потягів, які курсують через Тернопіль, залишається лише здогадуватися.

null
Фото: komun.te.ua

Нагадуємо, що за порушення Закону України «Про благоустрій населених пунктів» згідно ст. 152 «Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів» Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Начальник муніципальної поліції Тернопільської міської ради Ігор Максимів повідомив, що представниками управління будуть проведені додаткові рейди на предмет укладення жителями приватно сектору угод на вивзення ТПВ. При відсутності такої угоди громадянам загрожує штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: komun.te.ua  

Коментарі