Тернопільщина у 2018 році «наторгувала» 452 млн доларів

Обсяги експорту та імпорту товарів області у 2018р. становили відповідно 452,5 млн.дол. США та 419,0 млн.дол. Порівняно з 2017р. експорт збільшився на 19,0%, імпорт – на 19,1%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 33,5 млн.дол.

Зовнішньоторговельні операції товарами область проводила з партнерами із 109 країн світу. Експортні поставки надавали 227 підприємств області, імпортними користувалося 134.

Основним торговим партнером як в експорті, так і в імпорті була Польща (49,0% обласного експорту та 42,7% обласного імпорту).

Вагомі обсяги експортних поставок здійснювались до Білорусі, Нідерландів та Німеччини, імпортних надходжень – з Німеччини, Литви, Китаю, Італії та Швейцарії.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 70,3% від загальнообласного обсягу експорту, імпорту – 76,5% від загальнообласного обсягу імпорту.

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі області складали механічні та електричні машини, продукти рослинного походження,  полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, живi тварини; продукти тваринного походження, мінеральні продукти, засоби наземного транспорту, крім залізничного, різні промислові товари, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, недорогоцінні метали та вироби з них.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Головне управління статистики у Тернопільській області  

Коментарі