У прокуратурі Тернопільської області відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів

Опубліковано:
15 Лютого, 2019

14 лютого, під головуванням заступника прокурора області Ігоря Топилка проведено спільну нараду керівників правоохоронних органів та органів виконавчої влади Тернопільської області, на якій обговорено стан додержання вимог законодавства щодо дотримання прав осіб на охорону здоров’я, які перебувають у місцях несвободи.

Зазначено, що незважаючи на проведену у минулому році роботу, спрямовану на покращення медичного забезпечення в’язнів, окремі упущення та прорахунки продовжують мати місце.

Актуальним залишається додержання вимог законів при забезпеченні медико-санітарних вимог в ізоляторах тимчасового тримання ГУНП в Тернопільській області, установах виконання покарань.

Окремим питанням обговорено діяльність спеціальних палат для лікування взятих під варту і засуджених осіб. Задля додержання конституційних прав осіб даної категорії наголошено на необхідності суворого дотримання вимог законодавства щодо належного облаштування таких палат.

На нараді окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких учасники наради повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це віднайдення можливості додаткового фінансування за рахунок місцевих бюджетів, налагодження взаємодії між територіальними закладами охорони здоров’я і установами виконання покарань при наданні медичної допомоги засудженим та ув’язненим, проведення навчальних заходів з надання екстреної медичної допомоги, вивчення уніфікованих клінічних протоколів її надання з працівниками установ виконання покарань тощо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нарада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прокуратура, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: