Ми маємо раз і назавжди знищити корупцію у владі, – Валентин Наливайченко

Опубліковано:
14 Лютого, 2019

Лідер Руху «Справедливість», кандидат у президенти України Валентин Наливайченко під час візиту до Тернополя взяв участь у програмі «В об’єктиві» на місцевому телеканалі «Тернопіль1».

Валентин Наливайченко наголосив, що йде у президенти з чітким стратегічним планом дій для відновлення миру та деокупації країни.

null

«Сьогодні національний пріоритет – це відновлення миру, і я маю чіткий президентський план дій. Перше – створення національного центру звільнення заручників і політв’язнів. Ми повернемо всіх українців з полону, буцегарень і заручництва так, як я робив це у перший рік війни, коли ми повернули 2 716 українців додому, до сімей.

Друге – нова дієва міжнародна угода для деокупації України, щоб добитися головного – примусити агресора вивести свої війська і спецслужби з усіх тимчасово окупованих території України. Нова угода потрібна нам замість непрацюючих мінських домовленостей, непрацюючого так званого «нормандського формату». Я єдиний серед кандидатів у президенти маю відповідь, чому не працюють Мінські домовленості і так званий «нормандський формат». Тому що чітко не визначена головна мета міжнародних зусиль. На моє переконання, це має бути деокупація українських земель, ітиск на Росію не буде припинений, поки вона не виведе свої війська з окупованих українських територій.

І третій пункт плану передбачає дії, які мають на меті посилити Збройні сили України, запустити оборонні заводи в інтересах зміцнення обороноздатності країни. Крім того, я ініціюю закон про створення Добровольчої Української Армії на традиціях Української Повстанської Армії. Я розсекретив дані про УПА, повернув ці славетні традиції українцям. І тепер настав час , щоб наші добровольці нарешті на офіційному рівні отримали дозвіл на зброю, на навчання і захист рідної землі», – сказав Валентин Наливайченко.

Лідер Руху «Справедивість» наголосив на тому, що для виконання національного плану відновлення миру ми маємо раз і назавжди знищити корупцію у владі, починаючи від президента.

«Український президент більше ніколи не буде займатися бізнесом. Він має служити людям 24 години на добу 7 днів на тиждень», – сказав він.

«Крім того, наполягаю на тому, щоб раз і назавжди скасувати недоторканності і привілеї президента, депутатів та суддів. Щоб люди відчули очищення влади, необхідно провести жорстку антикорупційну люстрацію в судових органах, через прозорі конкурси замінити суддів. І перш за все ми запустимо Антикорупційний суд, який має вирішувати два ключові завдання: перше – жорсткі, довічні покарання для можновладців- корупціонерів у владі, і друге – повернення краденого з офшорів», – додав кандидат у президенти.

Валентин Наличайченко зазначив: «Вважаю, що очищення і оновлення всередині української влади, починаючи з президента, – це одне з моїх першочергових завдань».

null

Лідер Руху «Справедивість» розповів про своє бачення розвитку регіонів. Найголовніше, за його словами, – дати людям право не тільки обирати, а й відкликати з влади керівників правоохоронних органів, суддів, прокурорів. Об’єднані територіальні громади повинні отримати реальні повноваження на місцях і самостійно розпоряджатися своїми надрами та землею.

«Треба набратися політичної волі і визнати, що українці мають право на гідного президента і гідне життя на своїй землі», – резюмував Валентин Наливайченко.

Галина Кіт, фото: Василь Балюх 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кандидат, #наливайченко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: