На Тернопільщині виявили фортепіано, яке є копією інструмента Шопена

14.02.2019 14:43   Джерело: Галас
Опубліковано : Новини Тернопілля

Ідея створити копію фортепіано фірми “Бухгольца” 1825 року з’явилася вісім років тому, у рік Шопена. Фахівці почали шукати потрібний інструмент для копіювання і знайшли його в Кременці.

Як інформує “Погляд” із посиланням на польський ресурс “Dwójka“, Паул МакНулті, автор нової копії фортепіано Шопена, зазначає, що інструмент, який виявили у Кременці, перебував у страшному стані.

17 березня в Польській національній опері “Великий Театр” відбудеться перша презентація копії фортепіано фірми Бухгольца – варшавського інструмента Шопена. Цей винятковий концерт транслюватиме радіо “Dwójka”.

“Коли ми дісталися до місця, де його зберігали, у невеликому музеї, ми виявили, що він знаходиться в дуже поганому стані, непридатний для гри. Однак це мало свої переваги. Люди, які намагалися відремонтувати інструмент, неналежним чином залишили глибокі отвори в диску, через які – завдяки спеціальному пристрою – я зміг ретельно вивчити його структуру. Без цих дуже докладних відомостей, я б не зміг побудувати надійну копію взагалі”, – сказав Паул МакНулті.

Під час копіювання надзвичайно важливо дотримуватися дизайну оригіналу. Паул МакНулті стверджує, що в Кременці він не тільки зміг простежити конструкцію всього інструменту, але й з великою точністю дослідити ударний механізм і його геометрію, пропорції, товщину струн, розмір клавіш і систему педалі.

“Я ретельно сфотографував кожну деталь, у мене також була можливість робити прості ескізи, які пізніше пригодилися в роботі. Я завершив точний ескіз фортепіано в травні 2017 року і працював над побудовою інструменту впродовж усього літа. Роботу повністю закінчив у листопаді”, – сказав Паул МакНулті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Галас  

Коментарі