Ректор Почаївської духовної семінарії провокує релігійні конфлікти?

14.02.2019 13:43   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Новини Тернопілля

Створення Православної церкви України та приєднання до неї уже 14 парафій Московського Патріархату Тернопільщини стало неабиякою проблемою для промосковських архієреїв.  Плачевна для російських попів ситуація дедалі більше набуває обрисів повної катастрофи на Шумщині, де взагалі кожна 6 парафія УПЦ МП вже перейшла  в ПЦУ, - пише За Збручем.

У такій ситуації, резидент Патріарха Руської православної церкви Кіріла Гундяєва в Західній Україні, єпископ Шумський Іов (Смакоуз) просто зобов’язаний  виправдати отримані ордени преподобного Сергія Радонезького і Серафима Саровського та реалізувати покладену місію із збереження парафій в підпорядкуванні Кремля.

Прибувши у жовтні 2018 року на Тернопільщину, очільник Почаївської духовної семінарії одразу ж узявся за роботу. На сайтах Московського Патріархату «Союз православных журналистов», «Православная жизнь», а також в ході Богослужінь єпископ Іов  відкрито та регулярно звинувачує в усіх смертних гріхах представників влади та українських церков, які начебто утискають «бідненьку» промосковську віру. Втім, розуміючи ща вказане не призводить до очікуваного ефекту, а жителі Тернопільщини все частіше проявляють самосвідомість на користь Української церкви, єпископ Шумський схоже вирішив вдатися до більш радикальних дій.

11 лютого ректор Почаївської духовної семінарії Іов Смакоуз за підтримки промосковського духовенства організував в м. Шумськ так звані «стояння за Віру», де присутніх переконувалось у доцільності проведення активних заходів з відстоювання Московського Патріархату у регіоні. Побоюючись «пекла» у випадку ослуху архієрея, прихильники «руского мира» і документально засвідчили свою вірність Російській церкві і  підписали звернення до органів державної влади не вчитуючись в їх зміст.

Наслідки не заставили довго себе чекати. На адресу жителів села Дунаїв, які 10 лютого більшістю голосів підтримали перехід релігійної громади Московського Патріархату під юрисдикцію Православної  церкви України, почали надходити письмові та усні погрози. За вказаним фактом уже надіслано заяви в правоохоронні органи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі