У Тернополі вшанували поета та журналіста Ярослава Бензу (Фото)

Опубліковано:
13 Лютого, 2019

13 лютого у Тернопільському прес-клубі вшанували пам’ять поета та журналіста Ярослава Бензи, який помер 2 лютого 2010 року.

Також на заході презентували третю посмертну збірку поета  – “Нові чарунки”, що вийшла у світ наприкінці минулого року в тернопільському видавництві “Навчальна книга – Богдан”.

Друг та колега Ярослава Бензи Євген Баров, який саме і займався впорядкуванням творів збірки, поділився з журналістами розповідями про життя поета:

 – Він був чудовий журналіст і цього ніхто від нього не забере. Він прийшов молодим після армії до нас в радіокомітет і вже буквально за якихось пів року йому довірили очолювати найважчий, найвідповідальніший відділ останніх вістей.

Також за його словами Ярослав Бенза був дуже творчою людиною.

– Йому дуже вдавалися саме вірші для дітей. В одному з його творів є такі слова “Весь у дитинстві я, весь”, це просто передає стан його душі і правильно, коли він помер, написала журналістка про те, що це була доросла дитина.

null

 

null

 

null

Настя Острозька, фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бенз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спомин, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: