Громадський транспорт у Тернополі курсуватиме по-новому

Опубліковано:
13 Лютого, 2019

У травні проводитимуть конкурс, який охопить усі нюанси транспортних послуг від підвищення рівня якості обслуговування до облаштування нових транспортних маршрутів у місті ‒ повідомляє «Від Тарнополя до Тернополя».

Люди скаржаться, що до Східного масиву та інших віддалених мікрорайонів курсують тільки окремі тролейбуси, а деякі з них не їздять на вихідних. Це стає проблемою, адже створює проблему з доїздом до потрібних місць, установ, закладів. Люди наголошують, що немає сполучення із вулицею М. Лисенка, де розташоване управління соціального захисту, а також додають, що варто збільшити кількість маршруток по обїзній вулиці С. Будного.

Тернополяни просять, щоб продовжили час маршруту тролейбуса № 12. Жителі міста покладають надії, що за новими правилами «рогатий» транспорт курсуватиме трохи довше, адже розклад його руху створює незручності для тих, хто проживає у віддалених районах.

Мешканці мікрорайону Новий світ бажають, аби більше транспортних маршрутів було до масивів Дружба і Східний. Вони занепокоєні через транспортні сполучення різних кінців міста.

Враховуючи усі побажання, Міська рада буде формувати нову транспортну мережу за європейським зразком. Над модернізацією інфраструктури міста працюватимуть провідні спеціалісти організації «Dornier Consulting International». Ряд досліджень транспортної мережі міста стосуватиметься графіку маршрутів тролейбусів та автобусів при сполученні між мікрорайонами Тернополя.

Міський голова Сергій Надал зазначає, що разом із тернополянами готується прийняти нову транспортну мережу, але процес є довготривалим і передбачає поетапні дії при схваленні комітетом конкурсу для структури, яка буде здійснювати збір документів на участь у ньому, а також проводити аналіз для організації його проведення. Перевагою такої реформи транспортної мережі буде придбання низькопідлогових автобусів, у народі ‒ манів. Новенькі моделі відправлять на маршрути з найменшою транспортною сполучуваністю.

У міській раді покладають сподівання, що усе цілковито вдасться реалізувати до кінця року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #маршрут, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #транспорт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: