У Чорткові з’явиться парк Небесній сотні (Фото)

Опубліковано:
13 Лютого, 2019

В найбільш заселеному районі міста – Кадуб, з’явиться парк Небесній сотні, повідомляють на сайті Чортківської міської ради.

7 лютого міський голова Чорткова Володимир Шматько зустрівся з начальником Центральної геофізичної обсерваторії Олександром Косовцем (м. Київ), начальником Тернопільського ГЦМ Степаном Софінським, начальницею відділу метеорології Львівського РЦГМ Тамарою Вінницькою, а також начальником гідрологічної станції Чортків Володимиром Гриндьо для пошуку варіантів перенесення гідрологічної станції Чортків із теперішнього місця.

Очільник міста пояснив, навіщо переносити станцію, яка знаходиться на вул. Володимира Великого, 1 ще з 1964 року: «На цьому місці в недалекій перспективі повинен «вирости» парк Небесної сотні. А без перенесення гідрологічної станції – це неможливо, бо без цієї території (один гектар), котру наразі вона займає, парк не виглядатиме повноцінним».

Начальник ЦГО Олександр Косовець погодився на перенесення станції Чортків на нове місце, при умові, що їм допоможуть із будівництвом нового приміщення. У свою чергу, Володимир Шматько розповів, що міська рада готова започаткувати Програму підтримки гідрологічної станції Чортків та допомогти їм із будівництвом нового будинку на вул. Об’їзній у межах майбутнього індустріального парку «Чортків-ЗАХІД». Орієнтовна вартість будівництва станції – два мільйони гривень.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: