У Тернополі формують нову концепцію транспортної мережі, на вулиці виїдуть великогабаритні автобуси

13.02.2019 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

У нашому місті створять нову концепцію транспортної мережі, де будуть враховані нові умови розвитку Тернополя, побажання громади та передбачене використання великих автобусів.

Почути думку громади

Минулого року відбулося комплексне дослідження транспортної мережі Тернополя. На основі нього мерії були надані пропозиції для формування нової програми. Наразі триває її активне обговорення. За словами міського голови Тернополя, нову комплексну програму транспортної мережі міста затвердять орієнтовно у травні.

«Процес затвердження нової концепції транспортної мережі Тернополя передбачає певну етапність. Наразі почався важливий етап – відбір структури, яка буде здійснювати збір документів для участі у конкурсі з формування нової транспортної мережі, їх аналізу. Обов’язково врахуємо пропозиції та прохання тернополян. Сам конкурс, який визначить, хто буде надавати тернополянам транспортні послуги буде проведений у травні місяці», – зазначив Сергій Надал.

А тим часом, два автобуси МАН А21, які нещодавно придбали, вже незабаром виїдуть на лінію.

«Цей комфортний сучасний автобус, розроблений провідним міжнародним виробником, відтак, є екологічно безпечним видом транспорту. Наразі проводиться процедура реєстрації автобуса. Після визначення маршруту, він розпочне курсувати вулицями Тернополя», – повідомили у мерії.

Які автобуси будуть у Тернополі

Це великі зручні автобуси на 80-100 пасажирів, які обладнані кондиціонером. У них також облаштовані спеціальні місця для людей з обмеженими можливостями. Автобуси відповідають стандартам «Євро-5», обладнані двигуном внутрішнього згорання на зрідженому паливі (LPG), є екологічно безпечними.

Комунальне підприємство «Тернопільелектротранс» через систему публічних електронних закупівель Prozorro вже провело тендер на закупівлю 20-ти низькопідлогових автобусів марки MAN A21 для міських перевезень пасажирів.

Переможцем відкритих торгів стала чеська фірма «ZEDEXO s.r.o», з якою, на основі чинного законодавства України, підприємством було підписано договір купівлі-продажу.

За матеріалами ТМР


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі