Нова літературна премія ім. Петра Сороки: перші лауреати

Опубліковано:
12 Лютого, 2019

“Сорочина премія” – це надзвичайно світла і щемна новина. Засновниками літературної премії ім. Петра Сороки, відомого українського письменника із Тернополя, який рано відійшов у засвіти, стали письменник Володимир Шовкошитний і відомий меценат Михайло Ратушняк. Першими її лавреатами стали Іван Захарченко (Київська обл.), Ольга Яворська, Світлана Антонишин (Львівська обл.), Елла Леус (м. Одеса) та Юлечка Ткачова.Церемонія нагородження відбувалася у Національному музеї української літератури, яку організувало видавництво “Український пріоритет”.

На своїй сторінці у ФБ пані Галина Сорока (дружина Петра Сороки) написала: “Щиросердечно дякую п. Володимиру Шовкошитному і п. Михайлові Ратушняку за те, що започаткували «Сорочину премію» ім. Петра Сороки, визначили лауреатів, вручили їм дипломи й винагороди.

Петро, заохочуючи письменників до такого жанру, як «денник», писав:

«Душа спонукує вести щоденник, коли відчуває потребу сповідатися і каятися. Непроста наука, небесна, вища. Той, хто знає, що доведеться звітувати перед Богом за прожите життя, вправляється в цьому на сторінках щоденника. За великим рахунком такі записи – підготовка до Божого суду. Гордий, засліплений, пихатий, самовпевнений щоденника не заведе, він відчуває до нього навіть відразу. Щоденник – входження у простір духовних сфер, у простір Універсуму».

Хочеться, щоб в майбутньому ця премія була символом протягання Петром руки високодуховним письменникам, твори яких хочеться читати й перечитувати.

З глибокою повагою й щирою подякою – Галина Сорока

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #премія, #сорока, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: