Тернопільські патрульні підтримали оригінальний флеш-моб

Опубліковано:
12 Лютого, 2019

Очільник поліції вибачився за дії своїх підлеглих під час акції протесту. Тернопільські копи, долучившись до флеш-мобу, запевнили: не підтримують закликів і захоплень будь-яких будівель. Захищають та захищатимуть свою країну та свій народ. Кожен закінчував свій пост словами «Маю честь…»

Я – Бандера! Я – офіцер поліції! Я служу українському народу! Я не підримую заклики: “Ложись Бандера”! Я не підтримую захоплень будь-яких будівель! Я захищаю та буду захищати свою країну та свій народ! – таке повідомлення з’явилось на підтримку поліцейського флеш-мобу на сторінці очільника патрульної поліції в області Богдана Шевчука. Підтримали його й інші тернопільські патрульні, – пише 20 хвилин.

Голова Національної поліції України Сергій Князев опублікував у соцмережах пост з хештегом #âbanderívecʹ. Так він відреагував на дії поліцейського у Києві, який, під час затримання активістів біля Подільський відділу поліції, видав фразу: “Лєжать, Бандера!”. 

Флеш-моб підтримало чимало поліцейських країни. Осторонь не залишились і тернопільські копи.

Юрист управління патрульної поліції в області Лілія Кондрат написала на власній сторінці у Фейсбук: «І я бандерівка. Присягу складала своєму народові, йому і маю честь служити».

Командир батальйону управління патрульної поліції в області Павло Денькович теж висловився в соцмережах з приводу флеш-мобу.

Я народився у славетному українському місті, у місті Лева – національно-культурному та освітньо-науковому осередку країни. У місті, яке вважається столицею Галичини та центром Західної України. Я українець і я цим пишаюсь, – пише Павло Денькович. – Я #ябандерівець. Маю честь…

«Ганьба організаторам і провокаторам. Смерть окупантам. Слава Україні! Слава послідовникам Степана Бандери!» – таке повідомлення з’явилось на сторінці радника міністра внутрішніх справ, нашого земляка Михайла Апостола.

У коментарях під постом думки розділились. Одні підтримують як поліцію, так і флеш-моб. Інші закидають, мовляв, коли до лав нової поліції пролізли колишні міліціонери-хабарники, флеш-мобів не було. Як і тоді, коли саботують розслідування убивства Катерини Гандзюк.

Одному з невдоволених Михайло Апостол відповів: «Зараз просто хотів би запитати: ви хочете жити в правовій державі, ви хочете щоб ваші діти, живучи чи навчаючись у великому місті, спокійно гуляли б, приходили на будь-які заходи і не переживали, що можуть постраждати від таких же найманих, проплачених молодиків від кислоти, зеленки, холодної зброї ? Невже не зрозуміло: поліція поставила ціль – чесні, прозорі вибори. Ви думаєте, що це всім потрібно».

Через це, на думку Михайла Апостола, і з’являються різні провокації, саме щоб скомпрометувати поліцію.

Хай би ці герої прийшли у відділок американської поліції і покричали. Я б подивився, як вони звідтіля би вилітали… А тут з них зроблять героїв. А з поліції –  фашистів, – пише Михайло Апостол.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини, #флеш-моб
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: