Степан Барна доручив підрядним організаціям Тернопільщини ліквідувати аварійність на дорогах державного значення

10.02.2019 09:13   Джерело: vybory.te.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

Підрядні організації області повинні якнайшвидше ліквідувати ямковість на дорогах державного значення і забезпечити безперешкодний проїзд.

Особливо це стосується магістралей, які уже капітально відремонтовані: М-09, М-12 та частина М-19. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час зустрічі з представниками підрядних організацій, які відповідають за обслуговування доріг загального та місцевого значення у зимовий період.

Загальна протяжність доріг у Тернопільській області понад 5 тис. км, з них – більше 1400 км – дороги державного значення. І саме вони, як акцентував голова ТОДА, станом на сьогоднішній момент – найбільш проблематична складова дорожнього господарства.

«На ці дороги з державного бюджету на зимове утримання передбачено у 2019 році 169 млн. грн., ще 42 млн. грн. закладено на місцеві дороги. Я чекаю від Служби автомобільних доріг в області та підрядних організацій, які здійснюють обслуговування і утримання державних доріг, ліквідації аварійної ямковості впродовж наступних двох тижнів. Сьогодні ви отримали доручення напрацювати комплекс таких заходів, а голови райдержадміністрацій повинні здійснювати контроль за виконанням», – зазначив Степан Барна.

Він також додав, що, крім цих коштів на ліквідацію аварійності, у місцевих бюджетах передбачено співфінансування. «Хочу, щоб до цього процесу долучилися не тільки органи державної влади, а й громадські організації, органи місцевого самоврядування. До контролю за виконанням робіт уже долучили правоохоронні органи і зокрема патрульну поліцію. Її завдання – актувати випадки  бездіяльності з боку підрядних організацій по виконанню робіт», – уточнив Степан Барна.

Про результати роботи інформуватимуть на нараді наступного тижня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: vybory.te.ua  

Коментарі