У Тернополі живе і працює письменник, який відредагував 1000 книг

Опубліковано:
9 Лютого, 2019

Навчаючись в університеті на факультеті журналістики, моє покоління ретельно вивчало коректуру, літературне редагування, літературну критику і ще багато чого, що в житті (на практиці) багатьом з нас не знадобилось. Однак, коректура і редагування завжди були поза конкурсом, адже це саме та “мурашина” й необхідна праця, без якої на практиці журналістам – ні туди, ні сюди. Тому й не дивно, що журналістика, у свій час, для багатьох майбутніх письменників стала стартовим майданчиком у велику літературу. Серед відомих українських майстрів пера – журналіст і письменник Богдан Мельничук. У цій людині поєдналось багато обдарувань,зокрема – редагування текстів.

Це неймовірно, але на сьогодні Богдан Мельничук відредагував уже тисячну книжку! Уявити тільки – 1000! Насправді за цією цифрою – недоспані ночі і… втрачене здоров’я. Коло авторів величезне. Жанрова тематика – можна й не перераховувати. Художні тексти, наукові, публіцистика, краєзнавство, документалістика тощо. А ще ж написання власних книг, статей… Пригадую, як одного разу подарувала книжку своїх оповідань. Він відкрив посередині і відразу побачив пунктуаційну помилку. Тож наступні мої книжки редагував пан Богдан. Як редактор – прискіпливий і вимогливий. Але цінність його редакторства надзвичайно важлива: кожне своє виправлення завжди аргументує, підкаже, порадить. Працювати над правками Мельничука – це мовно-стилістичний детектив. І якщо до цього підійти серйозно, то можна заочно закінчити курс редагування, не встаючи з крісла. Що я у свій час зробила, і за що уклінно вдячна пану Богдану. Щоправда, є один нюанс: можна захворіти “мельничукізмом”. Ви не знаєте, що це таке? Це коли ти вже не можеш як раніше читати куплені чи подаровані тобі книжки у звичному режимі, а тільки з олівцем. Те ж саме стосується газет, білбордів,упаковок тощо. Подумалось, а якби пан Богдан не займався редагуванням, а виконував би власне призначення – писати, скільки б він міг ще написати цікавих книг!  

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #мельничук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: