Богдан Юлик: Головне завдання дорожників – надати безпечний проїзд

06.02.2019 15:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

На замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області тривають робот з ліквідації ямковості, яка утворилась в зимовий період.

На сьогодні, погодні умови дозволяють підрядним організаціям ремонтувати дорожнє покриття сумішшю холодного асфальтобетону.  

Дорожню техніку можна побачити на трасах Стрий-Тернопіль – Кропивниький – Знамʼянка, Бережани – Підгайці – Монастириська, Івано-Франківськ – Бачач – Тернопіль, Бережани – Підгайці – Монастириська, Городище – Зарваниця – Бучач.

«Вчасна ліквідація аварійної ямковості дозволяє попередити утворення вибоїн та подальше руйнування дорожнього покриття. А основне – забезпечити безпечний рух транспорту та зменшити аварійність на автошляхах області.  Наразі, працюємо холодною асфальтобетонною сумішшю з додаванням спеціальних компонентів, які дозволяють працювати у холодну пору року та при низьких температурах» – коментує керівник Служби автомобільних доріг області Богдан Юлик.

 Нагадаємо, що основною причиною утворення надмірної ямковості на дорогах – часті перепади температури з «+» на «-». Важливим є і той факт, що дороги  Тернопільщини будувались ще у 70-их роках і не були розраховані на такий машинопотік, який є на сьогодні. Великотонажні автомобілі часто перевантажують, що також негативно впливає на проїжджу частину. Під впливом  вищенаведених факторів, дорожнє покриття втрачає свою несучу здатність, утворюються ями, вибоїни, напливи та інші руйнації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі