На Тернопільщині 13-річна спортсменка отримує степендію мера

Опубліковано:
6 Лютого, 2019

13-річня чортківчанка Вікторія Прийдун отримує степендію міського голови, повідомляють на сторіці Чортківської МР у фейсбуці.

Дівчина вчиться у сьомому класі Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича.

“Любов до такого незвичного для дівчинки виду спорту Вікторії привив батько. Він теж ще з юнацького віку захопився шахами, навіть здобув перший розряд. Потім вирішив передавати досвід своєму чаду. Як згодом виявилось – успішно.

Дівчинку стали возити на всі можливі змагання, і здебільшого повертались із призовими місцями, нерідко – із перемогами. Найбільшою звитягою за останні три роки у сім’ї Вікторії вважають перше місце серед дівчат та четверте загальне місце на Міжнародному шаховому фестивалі «Мукачівське літо – 2018». На цьому турнірі брало участь більше 400 учасників зі всієї України та навіть Європи. Своїм успіхом у шахах Вікторія завдячує тренеру – Михайлу Суслі, родом з Хоросткова, наразі проживає у Тернополі, кандидат в майстри спорту.

Як розповідає мама юної чемпіонки, Вікторія, прийшовши зі школи, закидає рюкзак подалі, і на декілька годин сідає за шахи. Потім повертається до домашнього завдання, і – знову шахи. У середньому, дівчинка проводить за своїм хобі, яке поступово переростає у сенс життя, 5-6 годин.

Окрім шахів, 13-річна Вікторія захоплюється музикою, вміло грає на гітарі. Нещодавно закінчила Чортківську музичну школу.

Мама чортківської шахістки – Алла Прийдун – не приховує радості з приводу призначенні її дочці стипендії міського голови: «Це дуже правильне рішення міської ради. Це одна з можливостей мотивувати дітей та їх тренерів до росту спортивних результатів. У спортсменів буде більше мотивації показувати кращі результати. Через декілька років ми, сподіваюсь, побачимо ще кращі результати у галузі спорту серед чортківчан»”. – йдеться у пості.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Вікторія Прийдун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спортсменка, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортківчанув, #шахи
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: