На Шумщині – церковний скандал (Відео)

05.02.2019 22:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Спільної думки щодо приєднання до Православної Церкви України не можуть дійти мешканці села Матвіївці, що на Шумщині. Хоча більшість підтримують цю ідею, є парафіяни, котрі хочуть залишитися в УПЦ, а разом з ними й священик, - пише Терен.

– Всі ці рішення були прийняті навіть не голосуванням, а просто криком і сварками. Ніхто не підняв руки в даній ситуації. З моєї точки зору, хоч я і хотів зробити все більш-менш в правовому руслі, на жаль, це зробилося неправильно. Ми будемо, згідно з законодавством, відстоювати свої права, щоб наша община не зникла. Вона продовжує існування, – розповів о. Олександр, настоятель храму Святої Покрови у Матвіївцях телеканалу «Інтер».

Проте, 269 із 300 опитаних жителів села за перехід до ПЦУ.

– Ми хочемо перейти в нашу новостворену єдину українську церкву – помісну. Проти батюшки ми нічого не маємо. Він золотий чоловік, але він з нами не хоче йти, – каже житель Матвіївців Іван Бурліцький.

Більшість шумчан розділяють вибір парафіян з Матвіївців.

– Національне піднесення вже не спинити: «чемодан Москва Росія», – пише Oleh Shvets.

– Молодці, матвіївчани! Пишаюся такими земляками, які розуміють суть і проголосували за ПЦУ, бо процес вже незворотній і Бог нам у цьому допомагає, – коментує Альбіна Павлівець.

Відео можна переглянути ТУТ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі