Що пов’язує Тернопільщину та Disney?

04.02.2019 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Чи знають читачі Новин Тернопільщини, що їх земляком є відомий американський аніматор Володимир «Білл» Титла. Період життя його припадає на 1904-1968 роки. Відомо, що Володимир є сином вихідців із міста Підгайці, що на Тернопільщині.

Проте сам Володимир народився в США, коли його батьки Петро та Марія Титли вже емігрували.

Відомо, що Володимир здобував освіту у Нью-Йоркській школі промислового дизайну.

У віці шістнадцять років він почав працювати на відомій студії «Парамаунт». Для початку він просто писав титри, а вже пізніше малював героїв мультфільмів.

Другу освіту, яка дозволила йому стати повноцінним аніматором, він отримує в Парижі.

Повернувшись до Америки, Титла сконцентрувався на мистецтві анімації. Його співпраця із Волтом Діснеєм розпочалась у 1934 році. Звільнився зі студії Діснея на початку 1943 року через участь у страйку працівників студії, до якого приєднався для підтримки друзів.

Наступними місцями роботи земляка, були студії Terrytoons, Famous Studios (власність Paramount Pictures), Tempo Production.

Помер Володимир 29 грудня 1968 року на своїй фермі у штаті Коннектикут.

Відомо, що саме Титла працював над такими всесвітньовідомими повнометражними анімаційними фільмами Волта Діснея, як «Білосніжка та сім гномів», «Піноккіо», «Фантазія» та «Дамбо», які знайомі нам із дитинства.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

Джерело фото: https://disneyrewards.com


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі