«До МВС надходять докази про підкуп виборців. Реакція правоохоронців буде оперативною», – Апостол

Опубліковано:
4 Лютого, 2019

До створеної МВС спеціальної робочої групи для моніторингу законності виборчого процесу і роботи зі зверненнями громадян надходять докази фактів підкупу виборців.

Про це повідомив член групи, радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

«Сьогодні до нашої робочої групи поступило декілька фактів з документальним і відео підтвердженням про розбудову мережі в ряді областей України., – написав він у соцмережі.

Апостол наголосив, що реакція правоохоронців буде дуже оперативною і нагадав про покарання, яке загрожує порушникам закону.

«Підкуп виборця, згідно Кримінального кодексу України, віднесено до тяжких злочинів (Ст.160 ККУ). Покарання за нього-до 2 років в’язниці для тих, хто бере, і до 7 років для організаторів підкупу. Підбурювач до вчинення злочину є співучасником в організації злочину, за що теж передбачено відповідальність», – нагадав він.

 

За словами радника глави МВС, варто зважати не тільки на юридичний, а й на моральний аспект порушення.

«Це продажність. Спочатку продамо себе, свій голос, надію жити в правовій державі, а на другий день будемо кричати про продажну владу, продажного і корумпованого чиновника, високі тарифи, малу пенсію, безробіття… Важко. Важко побороти спокусу в одну тисячу гривень, а коли сім’я із п’яти чоловік – це п’яти тисяч гривень, коли немає за що ліків купити, не кажучи про нормальне харчування чи одежу. Проте дуже легко бути обманутим брехунами і лицемірами. А може, це і правильно – ми обираємо і маємо таку владу, якої самі варті», – додав Апостол.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #фальсифікація
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: