Скільки громад уже перейшло до ПЦУ на Тернопільщині

Опубліковано:
3 Лютого, 2019

Помісну церкву України внесли до державного реєстру юридичних осіб. Від 30-го січня церква називається «Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України)». Нагадаємо, її очолює  предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній (Сергій Думенко), – пише За Збручем.

Відтепер Православна церква України – одна з релігійних організацій, до складу якої громади можуть офіційно переходити. Раніше цей перехід був лише символічним.

Читайте також

Час працює на помісну церкву

«Зареєстровано і статут Православної церкви України. При цьому у тексті томосу церква іменується Православною церквою України, а не Київською митрополією УПЦ. Це погоджено зі Вселенським патріархатом», – зазначив директор департаменту в справах релігій та національностей міністерства культури Андрій Юраш.

Відучора набув чинності закон, який дозволяє громадам самостійно вирішувати, до якої церкви належати. Як наголосив начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей ОДА Ігор Кульчицький, щоб перейти до іншої церкви, має проголосувати, як мінімум, дві третини членів громади. Ті, хто проти, – можуть утворити нову громаду. Також у законі прописаний момент почергового користування храмом.

«Від початку цього року до Православної Церкви України на Тернопільщині з підпорядкування Московського патріархату перейшли 9 релігійних громад. Близько ста громад залишаються у підпорядкуванні церкви, що перебуває в єдності з Московським патріархатом».

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ПЦУ, #тернопіль, #тернопільські новини, #томос, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: