Дві чиновниці Бучанської міськради відпочивали в 5-зірковому готелі на Мальдівах

Опубліковано:
3 Лютого, 2019

Чиновниці Бучанської міської ради відпочили на Мальдівах і витратили за тиждень усього 15 тисяч гривень. Завідувачка відділу прес-служби та начальниця фінансового управління вклалися в казкову для елітного курорту суму, йдеться в сюжеті ТСН.

Світлини з відпочинку в 5-зірковому готелі виклала в соцмережі Вікторія Ляховець. На Мальдівах вона відсвяткувала свій ювілей – 50 років. Із собою чиновниця прихопила трьох подруг, одна з яких також працює в міськраді керівником фінансового управління, звати її Тетяна Сімон. Готель, у якому зупинились подруги, називається Cocoon – у перекладі “Кокос”. Вартість проживання в ньому сягає 27 тисяч гривень на добу. На двох протягом тижня чиновниці мали витратити 140 тисяч гривень тільки на житло – стільки вони офіційно заробляють у міськраді за рік. І ця обставина обурила місцевих: “Звісно, що за свою заробітну плату вони б не мали такої практичної можливості з’їздити і відпочити на Мальдіви. Максимум – це десь до Бердичева чи до Козятина”.

Як відпочити тиждень на Мальдівах за п’ятнадцять тисяч гривень. Секрет знають чиновниці міської ради Бучі. Цього тижня завідувачка відділу прес-служби та начальниця фінансового управління вклались рівно у цю, за мірками Мальдів, казкову суму. Як їм це вдалось – далі у сюжеті.

У міськраді знімальній групі ТСН не раді. Спершу начальник охорони наполягає, що фігурантки скандалу зараз на лікарняному, а потім взагалі не пускають – ні до кабінетів чиновниць, ні до міського голови, якого, до речі, зараз судять за корупційні злочини. Журналістам доводиться нагадувати про закон щодо перешкоджання виконанню обов’язків і погрожувати викликати поліцію. На робочому місці не знаходимо ні Ляховець, ні Сімон – телефонуємо і після тривалого очікування прес-секретар відповідає: відпочинок обійшовся їй у 15 тисяч гривень. “Ми отримали запрошення від власника готелю, у нас є усі підтверджуючі документи. І маючи це запрошення, ми купили активні квитки у перевізника “Катар авіалінії” за 15 тисяч у дві сторони. Тобто відпустка нам обійшлася в 15 тисяч гривень”, – заявила Ляховець.

Потім вона кілька разів міняє версію, яким чином вона потрапила на Мальдіви: спочатку її запросили на офіційну зустріч, як чиновницю міськради, потім її нібито запросив її друг власник готелю, а як на курорт потрапили її подруги, вона не знає. “Це моя приватна поїздка. Я за колегу розписуватися не буду”, – заявила жінка. У центрі протидії корупції вважають такий подарунок чиновниці незаконним: по-перше, посадовці не мають права отримувати дорогі подарунки від сторонніх осіб, а по-друге, якщо така подія відбулася, вони мають звітувати перед відповідними службами. На думку антикорупціонерів, наразі є підстави підозрювати хабар.

 

Вже у понеділок чиновниці мають повернутися на роботу до міської ради, а через два місяці здати електронні декларації. Тоді має стати ясно, хто запрошував і за що платили жінки під час подорожі на Мальдіви.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відпочинок, #мальдіви, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чиновниця
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: