Тернопільські військові вакцинувалися від кору

02.02.2019 17:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Квітковська

Інформація, що військовослужбовців Нацгвардії Тернопільщини охопила епідемія кору – неправдива. «Військові й справді захворіли, але ситуація повністю контрольована і не носить характер епідемії», - повідомив начальник центру превентивної медицини ДУ «Територіального медичного об’єднання МВС України по Тернопільській області» Юлій Николин.

За його словами, на лікуванні зараз перебувають 7 військових, у декого з них – середня ступінь важкості хвороби, у решти – легкий. Загалом із симптомами вірусного захворювання до медиків звернулося 12 нацгвардійців, в одинадцяти з них підтвердили захворювання. Хворі перебуваютьна лікуванні в інфекційному відділені Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги.

У військовій частині працівники центру  превентивної медицини провели необхідні організаційні протиепідемічні заходи,  зокрема вакцинацію проти кору. Відтак, ситуація щодо захворюваності на вірус  у військовій частині Тернополя контрольована. Відповідно до наказу МОЗ України, весь особовий склад і персонал МВС та Нацполіції віком до 30 років підлягають позаплановому щепленню.

Станом на 28 січня фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України в Тернополі зафіксував 256 випадків захворювання. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом, більше того, може жити в повітрі до двох годин після того, як інфікована людина залишила приміщення. Якщо в приміщенні знаходяться 10 осіб не щеплених від кору, а туди потрапляє людина з інфекцією, 9 осіб стовідсотково заразяться. Вакцинація – єдиний спосіб захисту.

Громадянам, віком понад 30 років, які хочуть дізнатися, чи знаходяться вони у групі ризику, необхідно здати кров на аналіз імуноглобуліну G. За його допомогою можна перевірити, наскільки  організм захищений від інфекції кору.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі