Громада села Cтінка на Бучаччині прийняла рішення перейти з московської у Православну церкву України

Опубліковано:
31 Січня, 2019
Сьогодні парафія храму Різдва Пресвятої Богородиці села Стінка Бучацького району Тернопільської області, яка до цього входила у склад УПЦ московського патріархату, прийняла рішення про перехід у Православну церкву України, – пишуть Тернополяни.

«Сьогодні на загальні збори парафії нашої церкви прийшло 226 людей, – розповіла головуюча зборів Валентина Штепула. – Більшість, а це 194 голоси «за», підтримали рішення про перехід у Православну церкву України.»

Читайте також

Міністерство юстиції України офіційно зареєструвало Київську митрополію

Решту 30 прихожан парафії утрималося. Тобто, ще одна громада московського патріархату прийняла рішення перейти до української церкви.

Учасники зборів створили ініціативну групу для оформлення всіх необхідних документів для переходу у ПЦУ.

«Уже завтра відбудеться сесія Стінківської сільської ради, – продовжила пані Валентина. – Депутати налаштовані також взяти участь у процесі переходу до ПЦУ, адже це питання, яке роками турбувало всю громаду.»

Оскільки частина жителі Стінки ще офіційно не висловили свою позицію, тому ініціативна група буде обходити вулицю за вулицею. Участь в обходах візьмуть і депутати сільради, щоб не допустити будь-яких неточностей у юридичному процесі.

«Варто відзначити велику активність стінківчан. На збори прийшли велика кількість чоловічого частини парафії, а також молодь. Це свідчить про зростаючу патріотичну свідомість наших односельчан.» – підсумувала Валентина Штепула.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парафія, #тернопіль, #тернопільські новини, #томос, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: