Що хоче мер Чорткова у підприємців?

31.01.2019 18:43   Джерело: chortkiv.online
Опубліковано : Новини Тернопілля

Як дізналися журналісти Чортків.ОНлайн, відбулася зустріч з підприємцями міста Чорткова  ініційована міським головою Володимирем Шматьком під час якої виступив голова комісії з припинення діяльності Чортківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Михайло Сташків.

Він розповів присутнім, що борг зі сплати єдиного соціального внеску за 2017 рік, перший, другий і третій квартал 2018 року, який не дозволить в подальшому зарахувати цей період до страхового стажу.

З огляду на це підприємці — боржники, повинні задуматись над своїм майбутнім -сплатити борг, інакше вони ризикують залишитись без права на отримання пенсії та інших соціальних виплат. Пояснив, що внаслідок несплати або несвоєчасної сплати єдиного внеску виникає недоїмка на яку нараховуються фінансові санкції.

 

Михайло Сташків наголосив, що питання легалізації заробітної плати, трудових відносин, погашення боргу по сплаті єдиного соціального внеску є одним із найважливіших напрямів роботи Чортківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України. Зазначив, що легалізація заробітної плати сприяє захисту прав застрахованих осіб, повідомив, що виплата зарплати “ в конверті” – це позбавлення страхового стажу, а в майбутньому і пенсії.

Запропонував всім підприємцям хоча б один раз на рік звернутись в управління та зареєструватись користувачем Веб -порталу Пенсійного фонду України, бо це зручний спосіб контролювати свою зарплату та майбутню пенсію, перевіряти сплату внесків, та суму, з якої вони перераховуються.

Довідково: на зустрічі були присутні 110 підприємців


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: chortkiv.online  

Коментарі