Зеленський вийшов на перше місце у президентських перегонах – соціологи

Опубліковано:
31 Січня, 2019

Актор і шоумен Володимир Зеленський за результатами січневого опитування вирвався на перше місце у президентському рейтингу.

Про це свідчить опитування соціологічної групи “Рейтинг”, проведене в січні 2019 року.

Зеленського хотіли б бачити президентом 19% респондентів. Водночас 18,2% опитаних українців підтримують лідера “Батьківщини” Юлію Тимошенко, за чинного президента Петра Порошенка готові віддати свої голоси 15,1%.

Підтримка інших кандидатів виглядає наступним чином: у Юрія Бойка – 10,0%, Анатолія Гриценка – 8,5%, Олега Ляшка – 7,0%, Євгена Мураєва – 3,6%, Олександра Шевченка – 2,9%, Андрія Садового – 2,7%, Олександра Вілкула – 2,6%.

У другому турі за результатами опитування Тимошенко тримає першість в парах з Порошенком (27% проти 18%) і Бойком (28% проти 18%).

Однак вона поступається в парі із Зеленським (29% проти 24%). За даними дослідження, Зеленський також перемагає в парі з Порошенком (34% проти 20%) і Бойком (33% проти 18%). У парі Бойко – Порошенко чинний президент лідирує з невеликою різницею (23% проти 21%).

Соціологи відзначають, що найбільше Зеленського підтримують жителі південного сходу України. У Києві він ділить лідерство з Порошенком, на Донбасі – з Бойком. Що стосується Тимошенко, найбільше її готові підтримати в центральних і північних областях. Прихильників Порошенка найбільше на Галичині.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зеленський, #кандидат, #рейтинг
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: