Тернопільський студент-бразилець підкорює Інтернет «Заповітом» Шевченка (Відео)

31.01.2019 08:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Тернопільський студент-бразилець Рожеріо Мелло підкорює Інтернет декламацією «Заповіту» Шевченка. Хлопець родом іщ міста Каноас, яке знаходиться на півдні Бразилії. Зараз навчається на факультеті іноземних мов Тернопільського педуніверситету. Він розповідає, українську мову вивчив за пів року і одразу завчив напам’ять вірші Тараса Шевченка. А ще студент переклав поезію Великого Кобзаря португальською мовою.

Те як декламує вірш «Заповіт» у вишиванці, Рожеріо Мелло записав на відео і розмістив у мережі Facebook, після того знайшов чимало своїх прихильників  - українців, які вдячні за повагу до української мови і держави, у якій він зараз проживає і навчається.

«Дуже гарно, ти молодець і твоя праця неймовірна. Дякуємо тобі, що ти дізнаєшся про наш український народ, і вивчаєш нашу мову!!», «ти є взірцем як правильно бути гідним українцем»… - пишуть люди у коментарях під відео.

За словами Рожеріо Мелло, виконання «Заповіту» він присвятив родині в Бразилії, також педагогам і друзям, які допомогли йому вивчити українську мову. Хлопець розповідає, що у Бразилії уже здобув фах учителя фізичної культури та медбрата. А минулого року вирішив здобути ще одну освіту і для цього приїхав на Україну. Зараз Рожеріо 40 років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі