На тернопільських ринках стрімко дорожчають овочі

Опубліковано:
29 Січня, 2019

Після Різдвяних свят у Тернополі подорожчали овочі. За словами покупців, тенденції щодо підвищення цін продовжуються далі. Найбільше зросла вартість цибулі, капусти, часнику, стабільно високими залишаються ціни на свіжі огірки, помідори, зелень, – пише За Збручем.

Продавець овочевого відділу Ірина Іванівна розповідає, стрімкий ріст цін на овочі розпочався ще наприкінці осені. І тенденції здорожчання тривають далі.

«Ще десь у листопаді-грудні ми змінювали ціни за пропозицією виробників. Ціни відразу збільшилися десь так 5-7% в середньому. А потім, коли почалася зима, ще кілька разів ціни переглядалися, на жаль, в сторону збільшення. Найбільше подорожчала цибуля, її ціна нині – близько двадцяти гривень за кілограм, так само подорожчала капуста. Є невеликі зростанні ціни на моркву і часник. А щодо часнику, то ми продаємо в основному привезений із-за кордону, то його ціна близько 70 – 80 гривень за кілограм».

Серед причин підвищення цін на овочі називають зростання вартості енергоносіїв. Через високу вартість пального, підприємці тратять більше грошей на доставку. Окрім цього, в регіоні помітна нестача деякої продукції. Зокрема, у місцевих супермаркетах продають часник і цибулю, які привезені із-за кордону. Основним поставником такої продукції продавці називають Білорусь.

Додамо, ціни на продукти в Україні не підлягають державному регулюванню. Відтак на ціноутворення впливає лише конкуренція, а також собівартість виробництва.

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #продукти, #ринок, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: