Руслан Кулик: «Інвестори не до кінця вірять в реформи, тому не поспішають вкладати гроші в Україну»

Під лежачий камінь вода не тече, або Як залучити інвесторів в Тернопільську область.

28.01.2019 23:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

24-25 січня у польському місті Жешув відбувся 12-й Форум «Європа–Україна». Подію відвідали близько тисячі учасників з різних куточків Європи. Україну представляла делегація, до складу якої увійшли урядовці, народні депутати та експерти, зокрема, й представники Тернопільщини. Серед яких і  наш земляк Руслан Кулик.

Українська економіка могла б давати приріст у сім-десять відсотків щороку, однак досягти таких показників їй заважає відсутність інвестицій. Про це в коментарі TeNews заявив тернопільський політик та експерт з питань міжнародного співробітництва  Руслан Кулик після відвідин Форуму.

null

- Коли під час форумів чи конференцій за кордоном говориш про можливість інвестицій в Україну з представниками іноземних компаній, вони розповідають, що через політичну нестабільність, монополізацію ринків та корупцію не готові ризикувати своїми коштами в Україні, - сказав Руслан  Кулик.

За його словами, зараз всі інвестори знаходяться в очікуванні того, що станеться після президентських і парламентських виборів. Більшість із них лякає доволі високий рівень популізму і того, що люди можуть проголосувати саме за тих, хто вже і зараз пропонує прості відповіді на складні запитання.

null

Ще одним стримуючим чинником для міжнародних інвесторів на думку тернопільського політика є повільне впровадження реформ, які начебто і є, але, на жаль, йдуть не тими темпами, які всі від нас чекають.

- Інвестори чекають на зрозумілі чіткі правила гри у всьому. Так наприклад, щодо ринку землі. Зараз є багато міфів про начебто латифундистів, які за один день скуплять всі чорноземи. Кладучи руку на серце, умовний ринок землі давно працює в Україні, проте він тотально в тіні, і заробляють на цьому не селяни чи фермери, а ті, хто за безцінь орендує їх землі, – заявив Руслан Кулик.

null

 

null

А ще в Україні не варто розраховувати на приплив інвестицій до тих пір, поки в країні не буде ефективно і прозоро працювати Антикорупційний суд.

null

- Проте громадам не слід опускати руки. Адже саме вони можуть стати рушійною силою, яка приведе бажані зміни в країну. Для цього об’єднанням громадян варто брати активну участь у різноманітних міжнародних форумах, конференціях, зустрічах, доносячи інформацію про себе, пропонуючи можливі варіанти співпраці з іноземними партнерами. Активна позиція, готовність до кооперації, відкритість новому – необхідні умови змін, - підсумував Руслан Кулик.

Раніше повідомляли, що Тернопільщину відзначили нагородою на міжнародному форумі «Європа-Україна» в Польщі.

Галина Кіт, фото автора


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі