На Хмельниччині 1000 релігійних громад зобов’язані вказати належність до РПЦ

Опубліковано:
28 Січня, 2019

Міністерство культури опублікувало перелік церков, яким необхідно вказувати належність до Російської православної церкви (РПЦ).

Відповідний список з’явився у випуску видання “Урядовий кур’єр”.

У Хмельницькій області нараховується 1000 релігійних громад УПЦ МП, які мають протягом трьох місяців повинні внести у свій статут (положення) зміни, передбачені ч. 7 ст. 12 закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” та подати їх на реєстрацію в установленому порядку.

Під дію цих статей закон підпадають організації, що є частиною таких релігійних об’єднань: Українська Православна Церква (в єдності з Російською Православною Церквою (УПЦ), Руська (Російська) Істинно-Православна Церква (РІПЦ), Руська (Російська) Старообрядницька Церква (Безпопівська згода), інша назва — Древлеправославна Поморська Церква (ДПЦ), Руська (Російська) Древлеправославна Церква (РДЦ Новозибківська згода), Руська (Російська) Православна Старообрядницька Церква (РПСЦ).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #томос, #хмельницький, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: