Парафія села Гніздичне Збаразького району перейшла до Православної Церкви України

28.01.2019 17:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Парафія села Гніздичне Збаразького району перейшла з російської церкви до Православної Церкви України. Як повідомили її представники – на зборах 13 січня, під час яких приймали рішення про перехід громади, голосували понад 100 парафіян, з них 83 були «за» і 27 – «проти» переходу. 28 січня Владика Тернопільський і Кременецький Православної Церкви України Нестор підписав Указ про приєднання до Православної Церкви України парафії села Гніздичне.

«Канонічно релігійна громада села Гніздичного після підписання цього Указу уже є частиною Православної Церкви України. А юридично це ще треба затвердити, - необхідно виготовити статут громади у складі ПЦУ і його мають підписати представники обласної адміністрації», - розповідає Владика Тернопільський і Кременецький Православної Церкви України Нестор. За його словами, це 9-та релігійна громада на Тернопільщині, яка перейшла з російської до Православної Церкви України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі