Велика революція у маленькому Коропці

25.01.2019 07:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Коропецькій ОТГ на Тернопільщині громада вимагає звільнення селищного голови. Позачергова сесія з цього приводу має відбутися тут 30 січня 2019 року. Цьому передували кілька гучних скандалів.

Місцеві активісти з’ясували, що селищний голова Володимир Мельник у 2015 році був судимий за кримінальний злочин і не мав права бути обраним на цю посаду. Але сьогодні він розпоряджається величезним бюджетом селища (22,5 млн. гривень), порушуючи законодавство і без відома громади призначаючи собі фантастичну зарплату і матеріальну допомогу.

Вся історія така.

Перший великий скандал у Коропці стався наприкінці 2018 року: активісти дізнаються, що селищний голова В. Мельник маніпулював депутатами і прийняв рішення про виплату собі матеріальної допомоги в сумі 17 тис. грн. Далі він призначає собі зарплату на 2019 в сумі 23 тис. грн., що є величезними коштами для селища. А на початку січня людям стає відомо, що Коропецька ОТГ має бюджет на 2019 рік у розмірі 22,5 млн. гривень. Куди витрачаються такі кошти, громаді невідомо. Бо рішення селищної ради не публікуються, приймаються пакетами без обговорення, уся інформація закрита від громади.

“Коропецька ОТГ - невелика громада, розташована в чудовому місці, на березі Дністра і має добрий туристичний потенціал. Тут є палац графа Бадені ХІХ ст., є гарна природа. Але через зловживання і бездіяльність посадовців, у селищі неосвітлені вулиці, жахлива дорога, погані умови у дитячому садочку, відсутність робочих місць”, - розповідає місцева активістка, волонтерка Світлана Дрозд.

Людям увірвався терпець. Тепер вони готові відкрито боротися з таким станом речей. 22 січня цього року жителі ОТГ подали дві заяви до поліції, а ця відкриває проти сільського голови нове кримінальне провадження.

“Свавілля селищного голови тут досягло апогею. Якщо в одній маленькій громаді такі зловживання, то страшно уявити масштаби всієї України!” - каже адвокат Андрій Кавчук, який веде юридичний супровід цієї справи.

Позачергова сесія, 30.01.2019 - за ініціативою місцевих  активістів і депутатів, скликана позачергова сесія селищної ради для розгляду питання про звільнення В.Мельника з посади селищного голови

Хронологія подій:

2015 рік - селищний голова В.Мельник за рішенням суду визнаний винним за корупційний злочин, отримує 3 роки позбавлення волі, з відстрочкою виконання на 1 рік (умовно) і 1 рік - обмеження займати посади в місцевих радах. Після вироку мав бути відсторонений з посади, але залишився на ній.

Жовтень 2015 - маючи непогашену судимість, В. Мельник йде кандидатом вже на вибори селищного голови Коропецької ОТГ і обирається знову.

2016 рік - поліція порушує  другу кримінальну справу по селищному голові В.Мельнику  за невиконання рішення суду і обрання на посаду всупереч судовій забороні

2018 рік - селищний голова В.Мельник, маніпулює депутатами і, приховуючи від громади, приймає рішення про призначення собі зарплати  у розмірі 23 000 грн та виплату для себе матеріальної допомоги у сумі 17 000 грн

17.01.2019 рік - селищний голова ігнорує збори громади та вимоги активістів, не оприлюднює документів та інформації, зокрема щодо тих рішень, які приймає рада, бюджету і витрат.

22.01.2019 - до поліції активісти подають дві заяви про вчинення кримінальних злочинів селищним головою, поліція відкрила нове кримінальне провадження

30.01.2019 - за ініціативою місцевих  активістів і депутатів, скликана позачергова сесія селищної ради для розгляду питання про звільнення В.Мельника з посади селищного голови

Уся інформація про цю ситуації висвітлюється у фб-групі «Коропець-Інфо».

Контакти для додаткової інформації:

Голова ініціативної групи активістів Світлана Дрозд.

Адвокат Андрій Кавчук, який веде юридичний супровід справи.

null

null

null

null


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі