Відбудеться лекція про Волинь та кінематограф

24.01.2019 16:53   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Книгарня «Є» запрошує всіх охочих на лекцію Олександра Котиса і Тетяни Яцечко-Блаженко «(Не)відомі волиняни: від німого кіно до «Оскарів». Захід відбудеться в рамках проекту «(Не)відомі волиняни» 24 січня, в четвер. Початок заходу о 18:00.

В рамках проекту «(Не)відомі волиняни» планується проведення трьох заходів у книгарні  «Є», у форматі публічних лекцій із аудіо- та відео- супроводом. Лектори планують розповісти лучанам та гостям міста про цікавих особистостей, які мають безпосереднє відношення до Волині.

На першій лекції кадр за кадром лектори будуть знайомити з іменами акторів, режисерів, операторів, продюсерів, які відомі в світі кіно й мають волинське коріння.

Також гості зможуть дізнатись на твори, яких волинян були зняті відомі фільми. Які існують кінострічки про населені пункти Волині? Хто отримував високі нагороди в кіноіндустрії? Які і де в Луцьку існували кінотеатри, і який мали вигляд.

Ідея проекту з’явилась в 2016 році й була реалізована у форматі рубрики на сторінках Інтернет видання «Хроніки Любарта». За час існування рубрики, авторами публікацій стали Олександр Котис, Тетяна Яцечко-Блаженко та Артур Альошин. Сьогодні в доробку близько сотні біографій волинян, які досягли успіху в тій чи іншій сфері своєї діяльності. Географічно проект охоплює території Великої Волині. Героями публікацій стали вихідці з Волині, її мешканці та відомі люди із волинським корінням.

Лекторами виступлять: Олександр Котис – дослідник історії Луцька, редактор видання «Хроніки Любарта», автор проекту «Луцький модернізм» та Тетяна Яцечко-Блаженко – дослідниця історії Волині, викладачка факультету історії, політології та національної безпеки СНУ імені Лесі Українки, співавторка проекту про волинську генеалогію «Lodomeria.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі