Тернопільщина у п’ятірці екологічно чистих регіонів України

23.01.2019 11:43   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернопільська область потрапила у 5-рку екологічно чистих регіонів України. Про це говорять результати екологічного рейтингу, опублікованому в журналі “Фокус”, - пише Файне місто.

Найбільш екологічно чистим регіоном України визнали Чернівецьку область.

“Тут немає таких великих промислових комплексів, як на сході країни, і в числі головних забруднювачів навколишнього середовища є лише кілька підприємств: чернівецький водоканал, місцевий комбінат, цегельний і бетонний заводи”, – йдеться у повідомленні.

У результаті загальний бал Чернівецької області – 53,5, викиди забруднюючих речовин – 0.4 т/кв. км, а очікувана тривалість життя для обох статей – 73,3 роки.

Наступні 5 місць у рейтингу – Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Закарпатська, Волинська області.

На “дні” рейтингу Донецька і Дніпропетровська області. На Донеччині викиди становлять 29,6 т на кв. км, що в 74 рази більше, ніж у Чернівецькій. А в Дніпропетровській області очікувана тривалість життя для обох статей – 70,2 роки, що на 3 роки менше, ніж у найчистішому регіоні України.

Порівняно з попереднім рейтингом, показники покращилися одразу в 3 областях. Мова йде про Івано-Франківську, Харківську і Сумську області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі