Сільська медицина на Тернопільщині: будівництво, реконструкції і автомобілі

Опубліковано:
23 Січня, 2019

В області розпочалося будівництво 14 із 19 запланованих сільських амбулаторій. Ще у 80-ти амбулаторіях загальної практики сімейної медицини буде проведено реконструкцію та капітальний ремонт.

– На  широке будівництво та реконструкцію, а також на придбання 134 автомобілі для сімейних лікарів і медичного обладнання Тернопільщина отримала 222 млн. грн з державного бюджету, – каже  очільник області Степан Барна. Сьогодні «первинка» уже надається 24 центрами первинної медико- санітарної допомоги, 215 амбулаторіями загальної практики – сімейної медицини та 734 фельдшерсько- акушерськими пунктами. Кінцева мета реформи сільської медицини,- зниження смертності за трьома показниками: серцево- судинні захворювання, бронхіальна астма та цукровий діабет. Наш сусіди  хмельничани збудують 27 амбулаторій.

Наприклад, торік у селі Великі Гаї Тернопільського району запрацювала сучасна амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Новий заклад площею понад 500 квадратних метрів   створили, реконструювавши  колишній ФАП, так само у селі Товстолуг. Зараз проводять реконструкцію амбулаторії у с. Баворів.

null

Ярослав Бачинський, фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реформа, #село, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: