Вісім громад на Тернопіллі вже перейшли в Православну Церкву України

Опубліковано:
22 Січня, 2019

Дедалі більше парафіян колишньої УПЦ Московського патріархату на Тернопільщині виявляють бажання перейти в Помісну церкву. За станом на 21 січня, офіційно цей процес завершили у восьми громадах області.

Йдеться про дві громади у Трибухівцях Бучацького району – парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці та парафії Успіння Пресвятої Богородиці, дві громади на Шумщині – парафії Покрови Пресвятої Богородиці села Кордишів та парафії Успіння Пресвятої Богородиці в Онишківцях, а також парафія Преображення Господнього села Гніздичне на Збаражчині.

21 січня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив прохання про перехід до єдиної Помісної Церкви парафій Святої Трійці села Розтоки Кременецького, а також Святої Великомучениці Параскеви села Радошівка і Святого Великомученика Георгія Побідоносця села Бриків Шумського районів.

В інших громадах теж готові до переходу в єдину Українську Церкву: активно відбуваються збори парафіян, люди збирають необхідні документи, які свідчать про бажання приєднатися до Православної Церкви України. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #томос, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: