Чотирирічний хлопчик зі села Дзвиняч у комі через ускладнення від кору

19.01.2019 08:13   Джерело: chortkiv.online
Опубліковано : Новини Тернопілля

Через ускладнення від кору чотирирічний хлопчик зі села Дзвиняч більше трьох тижнів – у комі. У дитини – коровий енцефаліт. Лікарі борються за життя хлопчика, для лікування необхідно близько 3 тисяч гривень щодня. Відтак батьки дитини просять про допомогу.

 До корового енцефаліту призвели ускладнення кору, – розповідають лікарі. А загалом у минулому році в Україні на кір перехворіло понад 54 тисячі людей. Нові випадки цього захворювання реєструють і у 2019-му – від початку року кір виявили у п’яти тисяч українців. Тернопільщина належить до областей зі значною кількістю хворих.  До прикладу, позаминулої доби кір зафіксували у 19 жителів обласного центру.

«У 2019-му році ми продовжуємо реєструвати нові випадки захворювання на кір. Випадки захворювання трапляються у більшості районів області, проте найбільше хворих все ж таки у Тернополі. Бувають дні, коли ми виявляємо більше десяти хворих. От наприклад, позавчора у Тернополі зафіксовано 19 випадків кору. Щодо спалахів цього захворювання, то останнім часом нових не виявляємо. А у 2019-му році в області було зареєстровано 62 спалахи кору. Наголошуємо, в такі нестабільній ситуації варто кожному перевірити календар щеплення та зробити вакцинацію. Оскільки вакцинація – єдиний надійний метод захисту від цієї хвороби», – каже завідувач відділу епіднагляду, спостереження та профілактики інфекційних хвороб ДУТОЛЦ МОЗ Марія Павельєва.

А минулого року ця недуга забрала життя п’ятнадцяти українців, з них 11 – діти.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: chortkiv.online  

Коментарі