Ще одна церква в Тернопільській області прийняла рішення про перехід у Православну церкву України

Опубліковано:
16 Січня, 2019

Громада села Радошівка Шумського району в Тернопільській області на своїх зборах 16 січня вирішила приєднатися до Православної церкви України, – пише lb.ua.

Про це йдеться на сторінці села в Фейсбук.

«Є рішення !!! Громада с.Радошівка на зборах 16 січня вирішила йти шляхом повернення до Церкви-матері – Вселенського патріархату, і переходу в Православну церкву України. З тих, хто зміг бути присутнім на зборах, “ЗА” проголосували 56 осіб, 9 – “проти”, двоє – “утрималися”», – повідомляється на сторінці.

«Для села це велика кількість присутніх – зазвичай на збори приходять по 20-30 осіб», – розповів LB.ua один з учасників.

Крім того, зборам передував збір підписів серед всіх жителів Радошівки і перехід під юрисдикцію ПЦУ підтримало 157 осіб.

Всього за статистикою в Шумському районі 49 парафій УПЦ МП. Раніше, 6 січня, про перехід в ПЦУ оголосили громади села Кордишів, 13 січня – с.Бріків, 15 січня – громада села Онишківці Шумського району.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #томос, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: