Харчування відіграє велику роль у формуванні здоров’я. Але ось якого принципу дотримуватися? В рамках останнього дослідження експертам вдалося знайти найкращу і кориснішу дієту в світі. 

Дослідженням займалися наукові співробітники Університету імені Бен-Гуріона. Вони встановили, що три обіди за принципами середземноморської дієти можуть сприяти зменшенню жирових відкладень у серця і печінки. Також за 18 місяців дотримання такого харчування, яке передбачає велику кількість фруктів, овочів і горіхів, можуть допомогти у зменшенні об’єму талії.

У випробуванні було задіяно 278 дорослих з підвищеними рівнями ліпідів у крові та абдомінальним ожирінням, яке пов’язане з діабетом і серцево-судинними захворюваннями. Як правило, добровольці дотримувалися сидячого способу життя. Мінімум три рази в тиждень учасники дослідження повинні були обідати за принципом середземноморської дієти або дієти з низьким вмістом жирів.

Відзначається, що обіди різних груп містили однакову кількість калорій. Всі учасники щодня з’їдали 28 грамів волоських горіхів. Деякі добровольці відвідували спортзал, виконуючи там фізичні вправи помірної інтенсивності. Через 18 місяців експерти зробили МРТ усього тіла.

Виявилося, що ці принципи життя допомогли знизити рівень жирових відкладень навколо серця і печінки порівняно з низькожировою дієтою. Ще завдяки Середземноморській дієті в учасників суттєво зменшився обсяг талії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дієта, #продукти
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: