На Тернопільщині гучно справляють свято Маланки (Фото)

Опубліковано:
14 Січня, 2019

На Тернопіллі традиційно «маланкують» 13 та 14 січня. Заліщанський край та Борщівщина приймають у себе на святі Маланки гостей з усієї України. Аби насолодитися колоритом та дізнатися більше про давні звичаї і традиції, люди приїзджають в Устя, Горошову та Синьків.

Вчора свято Маланки відбулося в селах Устя та Горошова, а сьогодні о 14 годині свято Маланки розпочалося в Синькові.

У селі жартують, що відколи світ стоїть, відтоді в них водять Меланку. Святкове дійство із перевдяганнями не переривали навіть у радянські часи. Учасників вертепу могли на 15 діб запроторити за грати як порушників громадського порядку.

Сьогодні в селі пишаються тим, що в кожній хаті є давнє народне вбрання. Одягання головної Маланки свята є тут справді ритуальним дійством. Традиційно перевдягають у неї молодого чоловіка, обирають його всім селом.

Мешканці ретельно готують власну святкову шоу-програму з оригінальними костюмами, а серед персонажів можна впізнати героїв минулого й сучасності.

У селі Синьків на Тернопільщині сьогодні обирають найкращу Маланку. 11 колективів борються за звання найкращої. На кону 20 тисяч гривень.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Тарас Савчук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #маланка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #синьків, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: