«А де їхній Томос? Сталіним підписаний?»: Порошенко звернувся до РПЦ

Опубліковано:
13 Січня, 2019

Президент України Петро Порошенко вимагає від  російської православної церкви продемонструвати їхній Томос про автокефалію з необхідними підписами.

Про це Глава держави заявив під час виступу у Вінниці, пише Уніан.

Читайте також

У мережі оприлюднено «Томос» Московського Патріархату (Фото)

“Ніхто не вправі перед українцями закривати двері храму божого, визнавати хто канонічний, а хто не канонічний. Тепер вже наша церква (ПЦУ – УНІАН) є канонічною, а нехай тепер вони (РПЦ – УНІАН) зараз самі розберуться – покажуть томос. А де їх томос? Сталіним підписаний? Правда, її не сховаєш”, – наголосив Президент.

За словами Порошенка, двері кожного храму мають бути відкритими перед українцями,  він не має  питати, якого патріархату церква, бо він до Бога йде і вся церква має бути єдина. Він також зазначив, що Україна з утворенням ПЦУ знімає ярмо Московської церкви та імперії. “Ніхто вже не здатен зупинити Україну та українців в нашій роботі на нашому шляху по розбудові власної держави. Ніхто не може зупинити українців, які відходять геть від Російської імперії і Радянського союзу. Ніхто не здатен зупинити Україну та українців, які знімають ярмо Московської церкви і московської імперії. Ніхто не може зупинити українців у нашому шляху до свободи, до ЄС”, – наголосив президент.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #порошенко, #Росія, #томос, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: