На Тернопільщині знизився рівень захворюваності на грип і ГРВІ

Опубліковано:
11 Січня, 2019

Упродовж останнього тижня в області на 12% знизився рівень захворюваності на грип і ГРВІ. Саме в період низьких температур лікарі-епідеміологи виявили зменшення кількості хворих. Пов’язують це зі зниженням активності вірусів під час мінусових температурних показників, а також канікулярним періодом у школярів і студентів, повідомляє сайт За Збручем.

«На Тернопільщині захворюваність на грип та ГРВІ утримується на рівні сезонної, відповідає середньому показнику для відповідної пори року, не перевищуючи епідпорогове значення. Загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останні 7 днів склала 183,2 випадки на 100 тисяч населення, що становить 80,7% до розрахункового показника визначення початку епідемії (227 випадків на 100 тис. населення)», – повідомляє обласний лабораторний центр.

Упродовж останнього тижня в області поменшало хворих на грип і ГРВІ серед дітей шкільного віку. Пояснюють позитивну тенденцію ще й канікулярним періодом. Повернення до навчання загрожує збільшення кількості хворих, – припускають лікарі. Також вони наголошують: попереду складний епідемічний період. Зазвичай, рівень захворюваності на грип та ГРВІ збільшується наприкінці січня та у лютому. Тоді організм людини ослаблюється, а відтак знижується опірність до вірусів.

Лікар-епідеміолог  Марія Павельєва радить подбати про правильний раціон харчування, а також зайнятися імунопрофілактикою. В області триває вакцинація проти грипу. Наразі щеплено понад 1500 осіб.

Софія Романська

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #грві, #грип, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: