Сергій Надал: Жити у злагоді і розвивати громаду

Опубліковано:
10 Січня, 2019

Зберегти єдність, розвивати громаду, будувати країну. Міський голова Тернополя Сергій Надал поділився очікуваннями від нового року.

Працювати разом

2019 може стати історичним для України, готувати нові позитивні прориви, але потрібно пам’ятати, що демократія у першу чергу – це відповідальність і вміння працювати разом. Таку думку висловив міський голова Тернополя Сергій Надал у своєму різдвяному коментарі тернопільській пресі.

«Різдво для українця – це завжди надія. Сподівання на позитивні зміни, на краще життя. Минулий рік приніс нам позитивні зміни. Для України – це отримання Томосу. Це означає, що українська нація та українська держава стали міцнішими. У Тернополі реалізовано великі проекти з облаштування публічних і громадських місць. Введено в дію електронний квиток і почалася закупівля великогабаритних автобусів. Тобто крок, за кроком, часом непомітно, але наше місто стає комфортнішим і привабливішим, як для містян, так і для гостей», – зазначив Сергій Надал. 

Разом із тим, за словами мера, Україну чекають складні випробування. «Цього року у нас буде випробування демократією. Україну чекають вибори президента і парламенту. Недавня історія показує, що не всі політики та політичні сили розуміють, що вибори – це, у першу чергу, відповідальність, а вже потім гасла і мітинги. Особливо важливо усвідомлювати цю істину зараз, коли Україні одночасно доводиться і проводити реформи і обороняти свої кордони від дуже сильного ворога. Ті, хто не мають позитивних ідей для розвитку, будуть намагатися нас посварити. Але я вірую у мудрість тернопільської громади. Адже усі успішні реалізовані проекти у Тернополі – це наслідок спільної роботи тернополян, мерії, депутатів міськради. Ми показали вміння працювати разом для добра громади. Попри палкі дискусії завжди є місце діалогу. Тож впевнений, що українці навчилися розуміти відповідальність демократії», – зазначив Сергій Надал. 

Будувати майбутнє тут і зараз

Сергій Надал висловив думку, що тільки згода допоможе розвивати Тернопіль та Україну, а будь-які політичні чвари руйнуватимуть.

«Я б сказав, що маємо керуватися кількома простими принципами, які підкаже кожен націоналіст. По-перше, робити тільки те, що не зашкодить українській державі. Навести лад у себе вдома ми зможемо завжди, а втративши державу ми цього не зможемо зробити. Про це говорив Степан Бандера, коли закликав обирати свободу, бо «тоді ніхто не зможе відібрати хліба», вирощеного самими українцями. По-друге, робити тут і зараз те, що ми можемо зробити для зміцнення громади, бо сильна громада є основою сильної України. Тут, на місці, ми можемо і маємо шукати завжди порозуміння. По-третє, пам’ятати, що саме ми відповідальні за свою родину, свою громаду, свою Україну. І кожен із нас має тут на своєму місці працювати для спільного добра. Це і є прояв патріотизму. Усі ці принципи можна вкласти у один вислів: «Розбрат руйнує, а згода будує», – підкреслив Сергій Надал.

Берегти єдність і незалежність

Міський голова також звернув увагу на потребу пригадувати світлі сторінки історії, щоб будувати добре майбутнє.

«Минулого року ми відзначали 100 років української державності. Адже саме у 1918 українці вперше за багато сотень років об’єдналися в одній держави. Цей рік для нас не менш важливий на пам’ятні дати. Ми відзначатимемо 110 років з дня народження провідника ОУН Степана Бандери, що давав натхнення багатьом поколінням борців за Незалежність. Ми відзначатимемо вже за кілька тижнів 100-річчя Акту Злуки, котрий завершив процес об’єднання української держави. 30-ть років виходу з підпілля УГКЦ. Саме відновлення діяльності УГКЦ у 1989 році дало потужний поштовх руху за Незалежність. Тож цей рік я б назвав роком сім’ї, бо це основа громади, єдності, бо саме вона дає нам силу робити великі справи, а також роком незалежності, бо тільки у незалежній державі з сильними громадами, з сильним військом українці будуть господарями. Напевно кращою настановою для нас будуть слова Патріарха Йосифа Спліпого: «Працюйте в згоді, бо згодою ростуть малі речі, а незгодою і найбільші руйнуються». Це той шлях, який допоможе розвинути успіхи, які мали у минулому році», – наголосив Сергій Надал. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #Надал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: