За два роки у «Книзі рекордів Тернополя» зафіксували понад 35 рекордів

Опубліковано:
8 Січня, 2019

Книга рекордів Тернополя заснована з благою метою – дати можливість тернополянам і гостям міста створювати цікаві та незвичні події, які можна класифікувати, як рекордні досягнення. На відміну від Національного реєстру рекордів України, реєструють рекорди у Тернополі безкоштовно, а самі рекорди відбирають за їх унікальністтю, адже це підкреслюватиме унікальність нашого міста та людей, які творять його сьогодення. За минулий рік Тернопіль збагатив свою історію ще на 25 рекордів. Найпершими рекордсменами минулого року стали колядники, які 8 січня 2018 року разом колядували у ТРЦ “Подоляни”. Цього року на колядки кличуть 1000 тернополян і це буде перший рекорд 2019 року.

Рекордсмени моржі, рекордний дідух, колядки у храмі, депутати у вишиванках, скоромовки, віджимання на цвяхах та ножах, екстримальне піднімання гирь, максимальна кількість супу “журек”, проплив ставом стилем “баттерфляй”, навколо ставу босоніж, розірвано одночасно три колоди карт, найвища літера Ї, велетенський глек, ангел акриловими фарбами – всі ці досягенення були вперше зафіксовані в історії Тернополя та Тернопільщини у 2018 році. Два останніх рекорди минулого року були встановлені під час ІІІ Всеукраїнського форуму Кінохвиля “Відчуй своє кіно!”. 35-й рекорд встановили діти та їх дорослі керівники “Наймасовіше одночасне створення мультфільму дітьми за допомогою мобільних телефонів” – 30 дітей, 9 команд протягом години знімали окремі сюжети для історії по те “Як козаки Миколаю допомагали”, рекорд встановили 19 грудня відразу після показа нових серій анімації про пригоди козаків. Ідея належала керівнику студії дитячої анімації “Руда Миша” Олені Мудрій та Тернопільській кінокомісії. 21 грудня зафіксовано ще один рекорд “Найбільша кількість авторів, залучених до написання однієї казки у соцмережах”. Казка «Дорога до омріяного краю», яку писали 21 автор з усієї України побачила світ в друкованому вигляді у книжці “Казки омріяного краю”, упорядкувала казку казкарка Ірина Мацко, а ініціатором рекорду виступила Тернопільська кінокомісія. 

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: