Чорні бузьки, яким передавали живу рибу тернополяни, долетіли до острова Лєсбос

Опубліковано:
7 Січня, 2019

Живу рибу для рідкісних чорних лелек передавали з попутним траспортом тернопільські захисники природи. Андрій Об’єщик: “Ми спостерігали за цим цікавим процесом адаптації пташенят, які вилупились з яєць в Київському зоопарку, до умов живої природи. Їм необхідно було навчитися самостійно ловити рибу – саме у вольєрі і ставі Галицького реабілітаційного центру для диких тварин це стало можливим. Ми могли тільки здалека спостерігати за ними. Адже птахи не мали звикати до людей.

Далі 6 серпня експеримент продовжився – птахів випустили на волю на річці Лімниця. Закальцьовані троє птахів повели себе по різному – один лелека повернувся у центр, а про двох довгий час нічого не було відомо. І ось 2 січня прийшло повідомлення, що самку чорного лелеки з українськім кільцем бачили на острові Лесбос у Греції. І це диво, тому що цих птахів не було кому навчити шукати шлях в небі – тут працює сильний природний інстинкт. І це дає надію на успішне подальше проведення подібних програм по відновленню популяцій рідкісних птахів у дикій природі.”

До Греції долетіла самка, народжена у Київському зоологічному парку у 2017 році. Надіємось, що доля ще одного чорного лелеки також склалась успішно.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лелека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #переліт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: