Зеленський – такий же офшорник як і інші: стало відомо, де зареєстрована студія «Квартал-95»

Опубліковано:
6 Січня, 2019

Тим, кому подобається Володимир Зеленський і хто збирається за нього голосувати на президентських виборах, буде корисно знати нижченаведену інформацію.

Отже, ТСН у вересні 2010 року розповіла, що Держкомстат надав інформацію про власників «Студії« Квартал-95 ». Виявилося, що з 2009 року групою володіють близькі до Валерія Хорошковського компанії, зареєстровані в офшорах.

Як повідомлялося, близькі до тодішнього глави СБУ і медіамагнату Хорошковського компанії стали власниками «Студії« Квартал-95 ».

Офіційну інформацію про засновників надали в Держкомстаті. Засновниками раніше були сценаристи брати Шефір та Зеленський. Але потім головним засновником в ТОВ (за даними, отриманими неофіційно, більше 99% статутного фонду) став кіпрський офшор Art fox studios limited.

Як дізналися журналісти видання «Телекритика», він зареєстрований за адресою АДЖІО Павлоу, д. 15, Ледра хауз, м Ажіос Андреаз. За цією ж адресою прописаний другий офшор – Mindon holdihgs limited. У рішенні Нацради по радіо і ТБ від 2007 року, яким групі «Інтер» Хорошковського дозволили купити телеканал у «регіонала» Едуарда Прутніка, кіпрський Mindon значиться одним з нових власників НТН.

Наблизив «Квартал-95» до персони Хорошковського і другий новий співвласник ТОВ – Ярослав Порохняк. Він відомий і як начальник юридичного відділу «Укрсоцбанку» (коли банком володів Хорошковський), і як співзасновник «Союз-Віктану” (коли його контролював Хорошковський), і, нарешті, як співзасновник меблевої компанії «Меркс» разом з Хорошковським.

Повідомлялося, що брати Шефір були витіснені зі складу власників «Студія« Квартал-95 ». Зеленський залишився, але з мізерним відсотком – 0,01%.

У прес-службі «Кварталу», відповідаючи на запит про причини зміни власника в 2009-му році, обмежилися формулюванням: «Ніяких змін, що впливають на діяльність« Кварталу-95 “, не відбувалося. Керівний склад компанії не змінювався з моменту її заснування ». Хоча журналісти чітко цікавилися не зміною керівників, а зміною власника.

Як бачимо, справа ясна, що темна. По-перше, Зеленський мав (має) справи з одіозним Хорошковським. По-друге, студія Зеленського зареєстрована в офшорі.

А для чого, питається, бізнес переводять в офшор? Для того, щоб, в тому числі, не платити податки на батьківщині – в Україні!

Так що, думаю, після того як Зеленський твердо оголосив про рішення йти в президенти, деякі політики можуть звернутися до податкових і правоохоронних органів з проханням перевірити його бізнес в частині повноти сплати податків та можливого іншого шахрайства…

Крім того, за Зеленським стоїть олігарх Коломойський. Хоча деякі вважають, що не Коломойський (або не тільки Коломойський), а Банкова …

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зеленський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: