У Тернополі встановили найбільшу Різдвяну шопку в Україні (Фото)

05.01.2019 22:13   Джерело: Реально
Опубліковано : Новини Тернопілля

Цими днями у Тернополі монахи-францисканці завершують монтувати рекордну різдвяну шопку, - пише Реально.

Незвичайний вертеп уже 14 рік поспіль встановлюють у храмі святого Петра греко-католицької церкви. Маленька шопка поступово розросталася і тепер вважається найбільшою в Україні. Цього року розмір інсталяції – 40 метрів завширшки, 25 – заввишки, повідомляє  ZIK.

Вертеп розтягнуся на всю ширину храму перед вівтарем, а своєю верхівкою сягає купола. У центрі композиції традиційно розташована свята родина і маленький Ісус. А далі – ціле селище на пагорбах із хатками та різними персонажами. Ангели поспішають сповістити радісну звістку, царі вирушають у дорогу, монахи зібралися за скромним різдвяним столом. Серед біблійних персонажів вирізняється фігурка Ноя на ковчезі. А ще тут є швець, коваль і, звичайно, пастухи, які доглядають своїх овечок.

Особливістю шопки є великі рухомі фігури. Святий Франциск б’є у дзвін, закликаючи до поклоніння Богу, біжать струмочки, крутяться дитячі гойдалки. Щороку до композиції додають нові деталі, які приводять у рух складні механізми.

«Ця величезна різдвяна шопка вже стала доброю традицією для нашої церкви. Кожного року ми стараємося зробити вертеп особливим. Цього разу трішки змінили дизайн, будуть нові конструкції. Облаштували місто і замок», – розповів священик церкви отець Пантелеймон.

Фігурки і дизайн своєї шопки монахи роблять самі. Велику кількість персонажів пояснюють тим, що Ісус був дуже товариський, постійно перебував між людьми. Тому і в шопці так багато осіб, багато спільнот.

Офіційне відкриття шопки відбудеться на Різдво, проте вже тепер люди приходять помилуватися незвичайним вертепом. Звання найбільшої шопка виборює кілька років поспіль. У зимові свята її відвідують тисячі дорослих і дітей.

Найбільше всім до вподоби живі мешканці шопки. Кроликів, морських свинок і пташенят доглядають у зоокуточку біля храмового монастиря. Проте, як тільки вертеп завершать, вони стануть його повноправними мешканцями.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Реально  

Коментарі