Минулий рік ознаменувався початком життя в стилі ЕКО в Україні. Проект з однойменною назвою започаткувала родина Демкур. «Життя в стилі ЕКО» – це платформа, яка об’єднує навколо себе соціально відповідальних та активних людей, які мають спільні життєві цінності, турбуються про здоров’я та навколишнє середовище.

null

Однією з головних подій в напрямку збереження екології став Міжнародний екологічний форум. З цього приводу Тарас Демкура зазначив, що «ми стали співорганізаторами такого престижного заходу, який відбувся в Київській міській державній адміністрації і зібрав у столиці топ-менеджерів і експертів провідних українських і міжнародних фінансових установ, представників державної влади, міжнародних інвесторів, керівників найбільших компаній енергетичного, будівничого та аграрного секторів, громадських організацій для визначення орієнтирів інноваційних рішень на найближчі роки».

null

Віце-президент Міжнародної торгової палати, громадський діяч, підприємець і меценат додав, що низка питань для обговорення стосувалася проблем та перспектив інноваційного розвитку щодо очисних споруд повітря та води. Під час форуму Тарас Демкура презентував абсолютно новий підхід до очищення питної води в індустрії гостинності та домашніх умовах, екологічно чистий спосіб зберігання води в бутлях з нержавіючої сталі та високоякісну альтернативу фосфатним засобам.

null

«Тема форуму була дуже актуальною на сучасному етапі розвитку людства. Упродовж 22 років особисто займаюся збереженням навколишнього середовища, тому з впевненістю скажу, що це дуже важливо для України в той час, коли наша держава прямує до Європи і впровадження європейських стандартів. Наведу декілька цифр, які є дуже промовистими. Сьогодні в Україні генерується до 200 мільйонів кубометрів сміття, накопичений шар складає 12 – 15 мільярдів тонн. За попередніми даними в країні є 67 тисяч офіційних звалищ та 33 тис. неконтрольованих полігонів. Таким чином територія завалена до рівня 4,5 мільйонів футбольних полів. І це страшна екологічна катастрофа! Кожен на своєму місці, у своєму бізнесі має зробити якнайбільше для того, щоб не допустити екологічної кризи!», – наголосив керівник проекту «Життя в стилі ЕКО» Тарас Демкура.

null

Відео-репортаж з Міжнародного екологічного форуму:

null

У продовження форуму 18 жовтня у прес-центрі інформаційного агентства «Українські Новини» (Київ) відбувся «круглий» стіл-дискусія «Здорове харчування – запорука довголіття?». У рамках заходу також мова йшла про запровадження ідеології здорового способу життя як базової культури розвитку суспільства; покращення якості води на всіх рівнях – ключове завдання для досягнення цілей розвитку тисячоліття.

null

Під час «круглого» столу Тарас Демкура розповів про проект «Життя в стилі ЕКО» (www.iameco.com.ua).

null

«Проаналізувавши результати досліджень з впливу стану води на екологію, я поділився ідеями, як реально покращити якість води, наголосив на необхідності сертифікації господарських миючих товарів та закріпленні на законодавчому рівні контролю над допустимою якістю пластику. Ситуація, що склалася з фосфатами в Україні, вважаю вкрай критичною. Використання мийних засобів з фосфатами, забороненими у країнах Європи, США та Канади, призводить до того, що 70% поверхневих вод нашої країни і значна частка запасів підземних, втратили своє значення як джерел питного водопостачання. Для уникнення екологічної катастрофи необхідно якнайшвидше обмежити їхнє використання. Переконаний, що незначні, на перший погляд, зміни можуть мати величезний вплив на довкілля», – наголосив під час цього заходу Тарас Володимирович.

Відео з «круглого» столу:

Від імені Національної туристичної організації України Тарас Демкура долучився до Львівського міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності, який відбувся 16 жовтня 2018, а й його рамках були організовані Міжнародна виставка «ТурЕКСПО» та спеціалізована виставка «Готельний та ресторанний бізнес». Основна мета заходу – активізація розвитку внутрішнього та в’їзного туризму, просування українського туристичного продукту на міжнародний ринок, популяризація туристичних можливостей та маловідомих об’єктів України, демонстрація широкому колу фахівців новітніх досягнень у сфері послуг, створення майданчика для проведення переговорів, у тому числі, з іноземними учасниками.

null

Проект «Життя в стилі ЕКО» вперше став партнером форуму. Приємним є той факт, що все більше готелів та ресторанів отримують сертифікати відповідності від НТО та Міжнародної торгової палати, стають соціально та екологічно відповідальними, долучаються до екологічних ініціатив зі збереження довкілля.

null

Тарас Демкура під час форуму також наголосив на тому, що наступний рік буде роком якості у туризмі. На його думку, країна як ніколи повинна продемонструвати усьому світу перспективи своєї туристичної індустрії, нашу гостинність та культуру.

null

4 грудня 2018 р. у дзеркальній залі Львівського національного університету імені І.Франка відбулося відкриття проекту «ECO LIFE: життя у стилі ЕКО». Ініціаторами проекту стали Львівський національний університет імені Івана Франка, Львівська міська рада та Національна туристична організація України.

null

Це суспільно-орієнтована складова трансформації еко-свідомості суспільства та бізнесу, актуалізації екологічної проблематики через популяризацію ефективності еко-виробництва та еко-технологій. Проект передбачає організацію низки «круглих» столів за такими напрямками: HoReCa; установи, організації та офіси; дитячі дошкільні заклади та заклади середньої освіти; домогосподарства; також навчання, моніторинг проблематики за напрямками, написання проектів та їх представлення.

На важливості соціальної та екологічної відповідальності у підприємницькій діяльності наголосив у вітальному слові старший віце-президент Національної туристичної організації України, віце-президент Міжнародної торгової палати Тарас Демкура.

«Проект є поєднанням громадської ініціативи, влади, бізнесу та студентства. Перед нами сьогодні стоїть важливе питання: «Що я залишу для прийдешніх поколінь?». Як відомо, 37% усіх захворювань провокує неякісна вода. 80% людей використовує воду з поверхневих джерел, якість якої залишає бажати кращого. Як вихід ми пропонуємо масштабувати та робити доступними фонтани з чистою питною водою, а також системи очистки води з кранів. Ще однією важливою ініціативою, яку ми підтримали, є український стартап – нікельовані 20-ти літрові бутлі для води. Ми з задоволенням підтримуємо молодіжні ініціативи, покликані перетворити місто Львів на еко-місто!», – поділився досвідом у своїй промові Тарас Володимирович.

Сьогодні триває конкурс плакатів на екологічну тематику серед молоді.

Перший «круглий» стіл у рамках проекту на тему «ЕКО-технології в індустрії гостинності» відбудеться 23 січня 2019 року в конференц-залі «Опера Пасаж» (м. Львів).

Відео з презентації проекту «ECO LIFE: життя у стилі еко»:

null

З усього вище згаданого можна сказати, що пророблена значна робота щодо популяризації життя і бізнесу в стилі ЕКО, але ще багато потрібно зробити у наступному році!

Родина Демкур запрошує усіх до співпраці. Дізнатися більше та приєднатися до еко-спільноти можете на сайті: http://iameco.com.ua/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #еко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: